Официалното тържество е тази вечер след изпращането на абитуриентите В

...
Официалното тържество е тази вечер след изпращането на абитуриентите В
Коментари Харесай

Грандиозна програма за празника на Приморско дава старт на Лято 2024

Официалното празненство е довечера след изпращането на зрелостниците

В Деня на славянската книжовност и просвета, на българската писменост, култура и на славянската словесност – 24 май, Приморско отбелязва градския си празник. С него слага и началото на туристическия летен сезон. Общината е подготвила грандиозна стратегия, чието публично разкриване е довечера и ще продължи няколко дни. 

„ Ще има концерти на известни български реализатори, дневни празненства, спортни и други културни мероприятия. Ще има занимания за всички, заповядайте! “, сподели Иван Гайков. 

Официалното разкриване е довечера от 19 ч. на сцена, построена на площада пред Общината. Гости на тържеството ще бъдат претенденти за народни представители, кметове на прилежащи общини и кметства, общински съветници и общественици. Тя ще стартира незабавно след изпращането на зрелостниците, което е от 18 ч. На сцената ще излязат Устата, Акага, Владо Михайлов и 100 кила. 

Откриването на сезона в Приморско съответствува с трите почивни дни. Градът е цялостен с туристи, които сигурно няма да скучаят поради богатата стратегия. Общината тази година залага на напълно друга идея за туристическия сезон. Предвидени са концерти онлайн на обичани групи, театрални представления и спортни мероприятия. Кметът и екипът му поставиха големи старания, с цел да посрещнат гостите с нов образ и атмосфера. 

„ С бързи темпове се опитваме да реализираме това, което дадохме като заричане пред нашите съграждани, посетители и търговци доскоро повече от половин година. Надяваме се напъните ни дадат своя отзив и в къси периоди българският екскурзиант да преоткрие освен община Приморско, само че и Южното Черноморие. Морските градове не можем да се разделяме на наши и ваши, всички желаеме да преобразим района и да насочим вниманието на хората към естествените ни дадености и към културно-историческото завещание, с инфраструктура да подпомогнем достъпа до тях. Преди началото на летния сезон ремонтирахме пътища и улици, алеи, методът на Приморско го променихме. Смятам, че това обръщение към хората ще зададе посоката, към която сме се запътили. Вярвам в капацитета на общината “, сподели пред Флагман.бг Иван Гайков. 

По-рано денем той участва и на тържествата в СУ „ Никола Йонков Вапцаров “.

„ 24 май - Денят на българската култура и просвета, и на славянската книжовност е празник, който ни изпълва с национална горделивост и самочувствие. В този свят ден се прекланяме пред самоотверженото дело на светите равноапостоли Кирил и Методий и техните възпитаници. Поклон пред Вас учители, културни,читалищни дейци и самодейци, за вашия порив, отдаденост и просветителски жар! Пожелавам Ви здраве, мощ и доста сила, с цел да продължите своето свято дело в името на националното ни достолепие и еднаквост. Честит празник! “, сподели той в тържественото си слово. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР