Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира твърдения на депутати

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира твърдения на депутати
Коментари Харесай

Караянчева отговори на опозицията за разходването на бюджетния излишък

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява изказвания на депутати от опозицията, че държавното управление еднолично разпределя парите от бюджетния остатък.


По думите на Караянчева в никакъв случай не е имало наказания на Народното събрание за консумиране на тези средства и че те се харчат за действителни обекти, като автомагистрала " Струма ", които вършат страната привлекателна за вложения и оказват помощ за намаление на безработицата. Според ръководителя на Народното събрание, макар че президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за част от бюджетната рамка, Бюджет 2019 е добър и оценен от всички.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Разбира се, президентът има постоянно право на мнение. Нека да забележим какво ще каже Конституционният съд. За нас този бюджет е доста добър - с добър стопански напредък, с положителни индикатори, с доста средства за политики. Мисля, че българските жители следващата година ще имат опцията да усетят силата на бюджета, който приехме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР