Председателят на Киевската областна държавна администрация Алексей Кулеба съобщи, че

...
Председателят на Киевската областна държавна администрация Алексей Кулеба съобщи, че
Коментари Харесай

И психоболните влязоха във войната - руснаците превзеха диспансер, държат в плен 670 човека

Председателят на Киевската регионална държавна администрация Алексей Кулеба заяви, че в Бородянка " окупаторите завзеха невропсихиатричен диспансер. Сега управляващите не знаят по какъв начин да изтеглят пленените пациенти ".

„ В град Бородянка ни иззеха психоневрологичен диспансер, в който има 670 души. Не знаем по какъв начин да евакуираме тези хора, по какъв начин да им помогнем. Знаем, че имат храна, разбираме, че свършват доставките на вода. И, за жалост, свършват и медикаментите. Тези хора имат избрани увреждания, тъй че се нуждаят от непрекъсната помощ, би трябвало да са под медицински грижи. Ситуацията е доста сложна ", сподели той.

Според ръководителя на Киевската регионална държавна администрация през днешния ден борбата за Ирпен продължава през целия ден. Оттам е евакуирана група хора. " Най-трудният сектор за нас в действителност е Варшавската автомагистрала, Житомирската автомагистрала - Киев, Буча, Гостомел, Ворзел. Водят се яростни борби. Днес през целия ден се води борба за Ирпен ", сподели Кулеба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР