Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че отлага за

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че отлага за
Коментари Харесай

ЕП отлага за 1 април гласуването по пакет „Мобилност”

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че отсрочва за 1 април гласуването на измененията в разпоредбите за активността на интернационалните превозвачи. Екологичен потенциал през днешния ден единствено ще разиска препоръчаните промени.

Предвижда се гласуването на 1 април да бъде в Брюксел, заяви Българска телеграфна агенция.

Таяни изясни, че поради множеството оферти за промени в текстовете се постанова ново съвещание на парламентарната комисия по превоза. Той означи, че са постъпили 1224 оферти за промени на първичните текстове. Таяни разясни, че при сходно количество текстове опциите за допускане на неточности при гласуването са прекомерно огромни.

Парламентарните групи към този момент признаха, че разделянето измежду евродепутатите по измененията в разпоредбите е огромно.

„ Печелим, въпреки и мъчно, дребни борби по пакета „ Мобилност”. Да не се радваме авансово, само че се надявам всички депутати да влязат в залата. Успяваме, само че не даром”, разяснява министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание.

По-рано стана ясно, че българските евродепутати са задействали разнообразни механизми за блокиране на гласуването.

„ Вечерта вкарахме писмо, с което ясно протестираме против разглеждането с всички юридически доводи. Не може, откакто пакет „ Мобилност” е отритнат 2 пъти – и в комисия, и в пленарната зала, да се подлага на гласоподаване. Има над 1200 нови оферти, които не са преведени в 24-часовия период преди дебата”, уточни евродепутатът Емил Радев.

Евродепутатът Ангел Джамбазки е безапелационен, че пакетът би трябвало да бъде върнат в транспортната комисия и да бъде гледан на мира и с разсъдък в идващия мандат на Екологичен потенциал. „ Този към този момент няма легитимността и правните учредения да взема това значимо решение за хляба на 500 000 български данъкоплатци”, акцентира Джамбазки.

Български превозвачи отпътуваха за Страсбург, с цел да вземат участие в планувания митинг против готвените промени пред постройката на Екологичен потенциал. В него чака да се включат и превозвачи от Румъния, Полша, Литва и Словения.

Такъв митинг би трябвало да има и в София. Шофьорите упорстват смяната на разпоредбите да се отсрочи до доближаването на мненията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР