Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза, че
Коментари Харесай

Замяната на руския газ в ЕС се превърна в опасно самохвалство

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз към този момент може да размени доставките на съветски газ с покупки на полутечен природен газ. В реалност обаче това е рисково фукане. Икономистът Василий Колташов изясни за какво това решение би било нездравословно за Европейски Съюз.

На конференцията по сигурността в Мюнхен ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за следващ път повдигна тематиката за доставките на газ от Русия за страните от Европейски Съюз. Според европейския политик Европейски Съюз сякаш към този момент може да размени доставките на съветско синьо гориво с покупки на полутечен природен газ.

В реалност обаче думите на Урсула фон дер Лайен към този момент не звучат като тривиално, а като рисково фукане. В последна сметка Европа е била предупреждавана нееднократно, че ВПГ ще ѝ коства повече от съветския газ.

Икономистът Василий Колташов изясни по какъв начин тъкмо решението за подмяна на съветския газ ще бъде нездравословно за Европейски Съюз. Той означи, че в случай че Европа откаже да доставя съветско синьо гориво, Москва елементарно ще откри нови купувачи. Но обстановката ще навреди на портфейлите на европейските страни и ще се трансформира в самоубийствено решение за стопанските системи на страните от Европейски Съюз.

" В случай на отвод от съветски газ, европейската стопанска система ще бъде в плачевно положение, защото износът ще стане по-скъп ", отбелязва специалистът. " Борбата против съветския газ е безусловно неподходяща за Европа. Отказът от съветски газ е самоубийство за стопанската система на ЕС”, уверен е той.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР