Председателят на Да, България, част от коалицията Демократична България, Христо

...
Председателят на Да, България, част от коалицията Демократична България, Христо
Коментари Харесай

Христо Иванов: От ДПС видяха, че не става и сега търчат под шлифера на Ердоган

Председателят на " Да, България ", част от обединението " Демократична България ", Христо Иванов съобщи, че той и съидейниците му не имат намерение да се коалират с други политически сили за идните парламентарни избори.

" Ще се явим на изборите в настоящия формат. Към момента не предвиждаме предизборни обединения с други политически обединения ", съобщи пред bTV Иванов в отговор дали " Демократична България " ще се причисли към оповестената през днешния ден предизборна коалиция сред " Отровното трио " и групировката на Мая Манолова " Изправи се.БГ ".

" Ние се включихме в митингите с декларация, в която описахме нашите цели. Ще търсим политически болшинства, с които да реформираме прокуратурата, да прекратим предварително мандата на основния прокурор Иван Гешев и на Висшия правосъден съвет, да създадем лустрация на службите, да реализираме енергийна самостоятелност. За мен значимото обединяване е към тези цели да се образуват тематични болшинства, които да гласоподават по тези цели ", съобщи Иванов.

" Каним всички цивилен организации, които споделят нашите полезности, да работим дружно. Важно е да запазим уговорката да работим срещу властващия корупционен модел ", акцентира той.

Съпредседателят на " Демократична България " разяснява и конференцията на Движение за права и свободи, на която посредством видеоконферентна връзка приказва турският президент Реджеп Ердоган.

" На " Росенец " Движение за права и свободи видяха, че не могат да употребяват повече етническата капсулация, с цел да са над закона. Сега търчат под шлифера на Ердоган да затварят разделянето ", означи Иванов.

" България има корупционен проблем. Тази корупция се трансформира в пробив за националната ни сигурност. В момента, когато Ердоган е обект на европейски наказания, българският министър председател не може да изясни за какво Ердоган му е безценен другар. България дава прекомерно доста благоприятни условия през корупционната взаимозависимост, който свари, да се меси в националната ни сигурност ", неудовлетворен е Христо Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР