Председателят на Асоциацията на Бундесвера, която представлява интересите на всички

...
Председателят на Асоциацията на Бундесвера, която представлява интересите на всички
Коментари Харесай

Германската военна асоциация: Aрмията ни е в свободно падане

Председателят на Асоциацията на Бундесвера, която съставлява ползите на всички немски военнослужещи, даде извънредно сериозна оценка за сегашното положение на немските въоръжени сили, съобщи ДПА.

Ефектите от историческата инвестиция в размер на 100 милиарда евро към момента не се усещат, сподели Андре Вюстнер пред телевизия А Ер Де. " В момента към момента сме в свободно рухване ", добави той.

Бундесверът извършва отговорностите си на източния фланг на НАТО, както и в задграничните задачи. В същото време обаче той дава съоръжение на Украйна и към момента не е попълнил още веднъж запасите си, отбелязва ДПА.

Инвестицията на стойност 100 милиарда евро, която немският канцлер Олаф Шолц даде обещание във значима тирада през февруари - малко след началото на съветската инвазия в Украйна - към момента не се е материализирала под формата на контракти, съобщи Вюстнер. Той прикани да бъдат взети съответните решения през последното тримесечие на тази година.

Вюстнер поддържа неотдавнашни изказвания на немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт, която се разгласи за това страната да поема водеща военна роля в Европа

Военни и цивилни специалисти ще обсъдят бъдещето на немските въоръжени сили на конференция, която ще стартира през днешния ден в Берлин. Във форума ще вземат участие Кристине Ламбрехт и най-висшият немски боен - началникът на защитата Еберхард Цорн. Очаква се да участва и канцлерът Олаф Шолц.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР