Следващият парламент, макар да се твърдеше упорито обратното, по нищо

...
Следващият парламент, макар да се твърдеше упорито обратното, по нищо
Коментари Харесай

Юрий Асланов: 50-ия парламент по нищо няма да прилича на досегашния

Следващият парламент, въпреки да се твърдеше настойчиво противоположното, по нищо няма да наподобява на досегашния. Това мнение изрази в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " социологът Юрий Асланов.

Според него е несъмнено, че " Продължаваме промяната " няма по какъв начин да бъдат основен фактор при образуването на възможни парламентарни болшинства, които бяха до в този момент: " Те сигурно няма да съумеят да се преборят за влиятелните второ или трето място в подреждането на ранглистата на парламентарно показаните политически сили, до каква степен ще падне предвид на избухналите кавги, които засягат основни имена от тяхното управление, към момента не знаем, тъй като не са направени настоящи измервания, само че скоро ще научи ", акцентира социологът.

Асланов обърна внимание обаче, че във всеки случай методът, по който стартира актуалната предизборна акция със кавги и с компромати по никакъв метод не вещае, че тя ще завърши по различен метод: " Това е тъжната вест, тъй като този метод на акция не притегля, а отблъсква гласоподаватели. Следователно пред изборните урни ще се явят най-твърдите и мобилизирани електорални ядва, те са малцинство, а необятната външна страна може да остане настрана. Когато изборната интензивност е прекомерно ниско, това може да унищожи всички предварителни прогнози. Още не знаем дали това, което се случва може да ядоса хората и да се случи противоположното, само че по-вероятно е разочарованието и апатията да вземат връх и да отбележим нов скръбен връх по ниска изборна интензивност ".

Социологът добави, че Борисов е прекомерно убеден в своята мощ, че ще я резервира като най-влиятелна групировка и след изборите: " За това той диктува от позиция на мощ изискванията си, които наподобяват разумни от позиция на това, което се чака - той да бъде първа политическа мощ, а ПП-ДБ да получат един относително много по-скромен резултат, който да не им разреши да играят основна роля и да слагат условия ".

Въпреки това обаче съгласно Юрий Асланов тази логичност може да бъде нарушена, тъй като по думите му откакто един път се е счупила логиката, визирайки сглобката, тя може да продължи да се чупи в доста направления: " И ние да бъдем очевидци на изборни резултати, които са отвън сегашните прогнози и упования.

Асланов посочи, че Движение за права и свободи към този момент не желае да бъде прикрит състезател, а желае да бъде отрик, очевиден и обществено приет сътрудник: " Борисов ясно си дава сметка, че въпреки неговата групировка да се счита за токсична и който се е коалирал с нея за нея или положително, или нищо, само че също такава групировка е и Движение за права и свободи. Той си дава сметка за това и евентуално подхожда много обезпокоеното към планирането на сходни благоприятни условия за публично коалиране с тази партия, въпреки че през последните дни и седмици водачите и на двете групировка - ГЕРБ и Движение за права и свободи се постараха много да се изперат и да изгладят обществения си облик, който меко казано беше отрицателен и някак си към този момент търсят публично самопризнание и легитимация - дали това ще се случи към момента не знаем, само че е допустимо да се случи, поради на това, че избрани хипотези определените депутати на тези две обединения може да са задоволителни за болшинство или да са задоволителни да попречат да се образува всяко друго болшинство ".

Социологът обърна внимание, че в последна сметка българинът не желае Борисов и Пеевски да го ръководят, само че не той взема решение, а взема решение онази част, наричана електорално тяло, която е малцинство: " Какво ще решат гласоподавателите, които ще се явят пред урните на 9-и юни, към момента не знаем. А в случай че българинът желае той да взема решение кой да го ръководи, той би трябвало да се яви пред урните ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР