Председателският съвет в Народното събрание не взе решение по въпроса

...
Председателският съвет в Народното събрание не взе решение по въпроса
Коментари Харесай

Привилегировани! Ще искат ли зелен сертификат от депутатите?

Председателският съвет в Народното събрание не взе решение по въпроса със зеления документ за достъп до Народното събрание.

Това заяви след съвещанието ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя обясни, че са сложили тематиката за разискване, само че част от сътрудниците ѝ са възразили, защото по този начин били нарушавани правата на народните представители.

Категорично " срещу " сходно условие по-рано през днешния ден се оповестиха от " Възраждане ". От " Българска социалистическа партия за България " също са  " срещу ". " Имаме си причини. Това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, би трябвало да съблюдаваме всички ограничения ", сподели председателката на социалистите Корнелия Нинова. " Продължаваме Промяната " и " ИТН " ще вземат решение на по-късен стадий. От Движение за права и свободи по-рано показаха вяра в интерес на приемането на сходно предложение.

Христо Иванов, съпредседател на ПГ на " Демократична България " разяснява, че не се е стигнало до общо решение по въпроса за зеления документ. Любомир Каримански от " ИТН " обясни, че те ще вземат по-късно своето решение като парламентарна група. Председателят на ПГ " Продължаваме Промяната " Андрей Гюров пък разяснява, че въпросът със зеления документ не е решение, което би трябвало да се вземе на Председателски съвет. Той изясни, че ще проучат въпроса. " Ще получим спомагателни отзиви, ще се консултираме и ще вземем решение. Ние сме имунизирани, призоваваме хората да се имунизират и би трябвало да уеднаквим разпоредбите в страната, както и да даваме образец в тази тежка епидемиологична конюнктура, с цел да можем да преминем към по-нормален метод на живот ", разяснява депутатът.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР