САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Калифорния може да изисква всички нови

...
САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Калифорния може да изисква всички нови
Коментари Харесай

Калифорния се доближава до изискването за нови предупредителни етикети за замърсители за газови печки

САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Калифорния може да изисква всички нови газови печки, продавани в щата, да носят етикет, предупреждаващ потребителите за замърсители, които могат да отделят са свързани с респираторни болести.

Държавното заседание утвърди предложение в понеделник, което изисква етикет върху газови печки или котлони, създадени или продавани онлайн след 2024 година или продавани в магазин след 2025 година Законопроектът в този момент е отпред до щатския сенат.

Поддръжниците на законодателството споделят, че това е нужна стъпка за справяне с детската астма и други респираторни проблеми. Противниците споделят, че законодателството е излишно и че страната би трябвало да се концентрира върху насърчаването на по-добра вентилация в постройките, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха.

„ Въпреки възходящия брой доказателства за рисковете за здравето от газовите печки, множеството от тях не са общоизвестно “, сподели членът на събранието Гейл Пелерин, демократ, представляващ част от окръг...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР