Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес
Коментари Харесай

ЕС прикани Украйна да ускори антикорупционните реформи

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани през днешния ден Украйна да форсира промените си, ориентирани против корупцията, и увери страната, че страните от Европейски Съюз я поддържат по " дългия път " към участие в общността, съобщи Франс прес.

Във видеоконференция с украински депутати Фон дер Лайен похвали осъществените към този момент промени и институциите, основани за да образуват " впечатляваща антикорупционна машина ".

" Занапред обаче тези институции ще се нуждаят от средства за деяние и подобаващи хора на виновните постове ", уточни тя.

" Уместно е допустимо най-бързо да бъдат назначени нов началник на профилираната антикорупционна прокуратура и нов шеф на украинското национално бюро за битка с корупцията ", сподели още Фон дер Лайен.

Говорейки за проектореформата на Конституционния съд, тя счете за " належащо да се планува в закона процедура за асортимент на съдиите ".

Ръководителката на европейската изпълнителна власт приветства приемането на украински закон, целящ да отстрани " несъразмерното въздействие на олигарсите върху стопанската система ", само че изиска страната да обезпечи " неговото използване по юридически постоянен метод ".

Фон дер Лайен настоя също да се одобри " закон за медиите, който да хармонизира украинското законодателство с нормите на Европейски Съюз и да достави самостоятелния орган, регулиращ медиите, с нужните средства ".

" Ще би трябвало да изминете дълъг път, само че Европа ще бъде с вас на всеки стадий, без значение какъв брой време ще отнеме това, от тези мрачни дни на война досега, когато ще прекрачите прага на нашия Европейски съюз ", увери тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР