Предполагаем физически извършител е погребалният агент, а срещу Петър Александров

...
Предполагаем физически извършител е погребалният агент, а срещу Петър Александров
Коментари Харесай

400 000 евро дълг е вероятната причина зад убийството в София, разкри директорът на СДВР

Предполагаем физически причинител е погребалният сътрудник, а против Петър Александров има тъжби за лихварска активност
Основният претекст за убийството на мъж в София, по който работят проверяващите, е неуредени финансови връзки. По първична информация жертвата дължала 400 000 евро на някогашен финансов министър, който е татко на един от арестуваните. датирало отпреди 7-8 години ”. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов в особено изявление за NOVA. 

„ На 5 януари получихме сигнал за липсващ човек. Веднага са почнали оперативни дейности и закононарушението е разкрито за часове. Установихме необичайно прекосяване на границата на търсения дружно с още едно лице и доста бързо прибиране. Това ни усъмни, че излизането от страната на едното лице е допустимо да се е случило с непозната идентичност. Разпитваме чиновниците по какъв начин се е случило това, само че нямаме подозрения за користни дейности от тяхна страна “, изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Лицето, напуснало страната дружно с търсения, незабавно е викнато за разпит и е арестувано. Малко по-късно задържат и сина на Стоян Александров. „ С бързите дейности на служителите на реда и задържането на хипотетичните причинители пресякохме и укриването на доказателства. Документите на убития бяха открити в колата на арестуваните лица “, изясни Николов. Според него дейностите на двамата причинители са били планувани.

Трупът е изместен в хладила камера в частна морга. Там са дадени данни на човек, който е жив. „ Ще проверяваме дали няма и други сходни случаи “, сподели Николов. Предполага се, че причинител на убийството е погребалния сътрудник.

Относно сина на Стоян Александров шефът на Столична дирекция на вътрешните работи изясни, че срешу него е имало и други сигнали в полицията, който са били за лихварска активност. „ Работено е по тези сигнали. В деня на убийството чиновник на Икономическа полиция е провел среща с Александров в адвокатската фирма на частен правосъден реализатор. Колегата е ревизирал сигнал от дама, чийто парцел е трябвало да бъде трансфериран на Александров поради неплатен дълг “, разкри Николов.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи разяснява и митинга на футболни почитатели. Той сподели, че са открити четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са дисциплинарно уволнени поради потребление на несъразмерна мощ и оронване на престижа на ведомството. Други 9 души са осъдени с неодобрение за период от 1 година. Между тях има и полицейски ръководители, част от които най-вероятно няма да продължат да работят в структурите на Министерство на вътрешните работи, сподели основен комисар Николов.

Със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи стартират ежеседмични образования на чиновници на министерството, като ще се изследват и пропуски в активността. Боди камерите ще станат наложителни за всички служители на реда, които работят на улицата, сподели Николов в коментар на случая от Стара Загора, където при гонка с полицията умря Пламен Пенев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР