Предотвратиха наводняване на жп гарата край лясковското село Джулюница и

...
Предотвратиха наводняване на жп гарата край лясковското село Джулюница и
Коментари Харесай

Предотвратиха наводнение на жп гарата край Джулюница

Предотвратиха наводнение на жп гарата край лясковското село Джулюница и затваряне на пътя към стражишкото село Бряговица поради изобилните превалявания през последните дни. Екип на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “- Велико Търново в петък е направил незабавно отводняване в региона жп линията. Областният шеф проф. доктор Любомира Попова дружно с шефа на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев и други длъжностни лица създали оглед на проблематичен сектор в региона на железопътното трасе. В резултата на изобилните превалявания и оттичането на водите от околните ниви отчасти бе залята жп линията и към 50 м от пътя за село Бряговица. Няма никаква заплаха за основния път София – Варна.
 dsc_0005-1  dsc_0007-1  dsc_0026
След оледа стана ясно, че няма заплаха за жп трасето тъй като линията, която е под вода не се употребява. Основните коловози, които са в употреба са много по- високо. Въпреки това, с цел да се отводни жп сектора и пътя за село Бряговица, на мястото дойде профилирана техника с мощни помпи, обезпечени от огнеборците. Бързата реакция на институциите предотврати наводняването на гарата и откъсването на Бряговица.

Областният шеф и шефът на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ направиха оглед и на близкия до Джулюница язовир.Той е бил тестван през май и всички уреди по него дават отговор на условията. Наемателят би трябвало до края на този месец да почисти непотребната растителност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР