Предложенията на ГЕРБ и Демократична България за оказването на военна

...
Предложенията на ГЕРБ и Демократична България за оказването на военна
Коментари Харесай

Военната помощ за Украйна отпаднала от дневния ред на парламента

Предложенията на ГЕРБ и " Демократична България " за оказването на военна помощ за Украйна към този момент са отпаднали от дневния ред на Народното събрание, заяви председателката на външната комисия в Народното събрание Венцислава Любенова.

Темата за военна помощ за Украйна е отпаднала от дневния ред на комисията поради нужда от прецизиране на законовата рамка на двата плана и от потребност от предложение на по-всеобхватен пакет, изясни тя пред БНР.

България и Украйна останаха единствените страни в Европейски Съюз и НАТО, които не оказват помощ за защитата на Украйна.

Любенова, която ръководи комисията от квотата на " Продължаваме промяната ", разгласи за " протоколна ".

" Визитата на Дмитро Кулеба е протоколна. Няма осведомително затъмнение за диалога на премиера Кирил Петков с украинския президент Володимир Зеленски. Позицията на България по отношение на войната в Украйна е ясна ", сподели тя.

Оценката на Любенова е меко казано странна. Украинският външен министър идва в България на фона на активизираната атака на съветските сили в страната му.

Любенова добави, че сънародниците ни, наранени директно от войната, са главен приоритет.

" Българските дипломати вършат всичко допустимо да изведат българските жители от Украйна безвредно ".

Тя увери още, че България работи добре с сътрудниците от НАТО и Европейския съюз.

Венцислава Любенова е деятел на партия " Волт ", която бе един мандатоносителите, с които планът на Кирил Петков и Асен Василев се яви на изборите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР