Предложението за предоставяне на финансова помощ на семейството на загиналия

...
Предложението за предоставяне на финансова помощ на семейството на загиналия
Коментари Харесай

Властта в Асеновград оттегли помощта за вдовицата на майор Терзиев

Предложението за даване на финансова помощ на фамилията на починалия майор Валентин Терзиев е било оттеглено от сесията на общинския съвет в Асеновград, заяви plovdiv24.bg.

Миналата седмица кметът доктор Христо Грудев разгласи желанието на локалната власт да подкрепи семейството на водача. Последва мигновена реакция на вдовицата му Димитрина Попова във фейсбук. Там тя написа, че никой не я е питал, а и били финансово обезпечени. Попова заподозря опити за политически пиар на гърба на фамилията ѝ и предложи средствата да бъдат ориентирани към други нуждаещи се.

Вчера тя още веднъж се обърна със мощни думи към управляващите и хората в своя фейсбук профил: " Благодаря на всички за съпричастността и поддръжката! На всичките ни другари, на всички познати и сътрудници на Валентин Терзиев, които не познавам, на всички други хора, които не познавам, само че са съпричастни с нас. Ще нуждая се още дълго време от тази поддръжка, тъй като аз в този момент стартирам. Вече шести ден не дремя, тъй като по 2 часа на вечер надали са задоволителни. Срещам много мнения за финансова поддръжка, за финансово поръчителство от страната и така нататък, и така нататък, и пораждат у мен въпросите скъпи сънародници на какъв брой оценявате животът на един заслужен българин? Помощ от 10 хил.лв., обезщетение от 20 брутни работни заплати, друго такова от 1 млн. лева? Нашето семейство е над парите - те са единствено средство, в случай че са получени по верният метод - с почтен труд. А този е неправилният. Държавата да ни обезщети? Та това са вашите пари. Ще се боря до край, само че не за пари - за " паднали глави " на всички по веригата и цялостна смяна в сферата (и освен тази). Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и експерти да отиде в битието, като " всяко знамение за три дни ". Въпросите ми са към последния министър " родолюбец " Каракачанов: Защо подкрепихте договорка за " самолети на хартия " за далечната 2027 година, а не отделихте средства " свежи пари " за увеличение на сегашния запас? Защо водачите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца? Защо изисквате и се съгласявате на взаимни учения, откакто не сте се погрижили за хората си да имат нужната подготовка и запас, а ги изпращате на крах в спокойно време? Г-н Каракачанов, Вие сте тъкмо толкоз родолюбец за България, колкото сподели, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото ръководство последните 10 години. Няма да се примиря, до момента в който не видя отговорните хора на вярното място. Събудете се хора, това ръководство ни убива! Майки с деца, заболели от вирус, здрави и смели водачи..... до по кое време? ", написа Димитрина Попова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР