Предложението за персонален състав на кабинета Габровски“ е опит да

...
Предложението за персонален състав на кабинета Габровски“ е опит да
Коментари Харесай

Смрад на задкулисие: ДПС стои зад кабинета „Габровски“

Предложението за личен състав на кабинета „ Габровски “ е опит да се скрие отговорността на политиците зад лица от близкото минало. Това не е експертен кабинет.

Това мнение изрази пред БНР Георги Проданов, политолог и учител в Департамент „ Политически науки “ на Нов български университет.

„ Това са хора, малко или доста, взели участие във властта досега. Техният профил не е чисто експертен. (…) Има хора, които на процедура нямат политическа биография и хора с тежки политически обременености, което слага доста въпроси – кои ще бъдат употребявани и кой ще ги употребява. “

Има доста хора, които преди години бяха амнистирани от държавните управления на ГЕРБ и Бойко Борисов, добави политологът.

„ Тези хора е комфортен миг да върнат жеста към ГЕРБ и по този начин да се реализира резултат на пито-платено. Това държавно управление да разчисти тези неща, за които са упреквани всички, които ще го поддържат. “

„ Имаме на процедура разтягане на ръка към всички субекти от предишното, които доведоха до настоящето ни пагубно положение “, съобщи Георги Проданов в предаването „ Преди всички “.

Според него това е затопляне към третия мандат.

„ Ще бъде изработен тест какви гласове може да събере този състав на държавно управление. “

Гласовете може да се окажат ненадейно задоволителни, в случай че някоя парламентарна група не се яви в пленарната зала, сподели още Проданов.

За него декларираните седем целта също не са експертни и имаме работа с „ политически опит – оттласкване на казуса от политиката “ и прехвърлянето му върху визията, че специалистите са задоволителни, с цел да ръководят страната. “

Реклама

Зад този кабинет стои Движение за права и свободи, а Движение за права и свободи се добира до резултати, счита политологът.

Движение за права и свободи играе основна роля и ще се стреми към основаване на държавно управление, в което те ще имат значима роля. При тях обстановката е „ в този момент или в никакъв случай “, и предвид на дългото им стоене отвън властта. Чисто стратегически моментът не е за изпускане. ГЕРБ са в обстановка, в която  нямат различен евентуален съдружник, с изключение на тях.

Ако бъде определен със 115 гласа, този кабинет няма да може да бъде съборен с останалите гласове, предвижда Георги Проданов. Той уточни, че „ Възраждане “ са прокси на ГЕРБ и това би блокирало искане на оставка на кабинета, а също така политологът вижда „ стратегия на държавно управление с дълъг небосвод на ръководство “.

„ Свръхзадачата на това държавно управление евентуално ще бъде и провеждането на локалните избори, което значи най-малко едногодишен небосвод на ръководство. “

Онова, което назоваваме задкулисие, си постила занапред, безапелационен е Проданов.

„ Успее ли да мине това държавно управление, рискуваме дълго време да гледаме митинги по улиците и в това време държавно управление, което ръководи в полза на тези, които са го конструирали. “

„ Ако не мине този път, допускам, че ще мине с третия мандат “, прегледа друга опция политологът.

По думите му чисто математически по-вероятно е държавно управление с третия мандат и „ би било необичайно “, в случай че той не стигне до Стефан Янев.

„ Тежестта на договарянията, тежестта на принудата изобщо да има държавно управление толкоз нараства към третия мандат, че би било цяло знамение, в случай че нямаме държавно управление. “
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР