Предложението за детските надбавки ще бъде заложено в бюджета за

...
Предложението за детските надбавки ще бъде заложено в бюджета за
Коментари Харесай

Министър Сачева с важна информация за детските надбавки и пенсиите

Предложението за детските надбавки ще бъде заложено в бюджета за идната година. Тази концепция я обмисляме от дълго време в министерството и се дължи на рецесията, която удари всички. По този метод демонстрираме, че обществената политика е за всички, страната поддържа всички и всички деца са равни. С това решение ще върнем чувството, че страната оказва помощ и е на всички.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия общественият министър Деница Сачева, която разяснява днешното решение на Министерски съвет от 2021 година да има детски добавки за всички деца, без значение от приходите.

" Максималният застрахователен приход няма да се усилва. Тревогата по тази причина пристигна от предложенията за нарастване на пенсиите, само че двете неща не са свързани. Ние сме поели ангажимент, че няма да подвигаме налозите и ще го осъществим. Отново ще повторя, че няма да има повдигане на оптималния застрахователен приход. Относно пенсиите концепцията е след преизчислението от 1 юли следващата година минималната да стане 300 лв., а маскималната над 1 400 лв.. Пенсиите сред 300 и 369 да се усилят с 10%. Пенсиите сред 369 лв. и оптималната да се усилят с 5%. Добавката от 50 лв. за всички пенсионери ще остане до края на март месец. Така още веднъж демонстрираме, че страната се грижи за всички ", разгласи още Сачева.

" От самото начало на рецесията се стремим да запазим приходите на хората. Опитали сме се да създадем един доста рационален бюджет и недостиг. Предполагам, че министър Ананиев ще показа проектобюджета още другата седмица.

Мярката 60/40 продължава да работи, тъй като е работеща и бизнесът има потребност от нея. Ако тази мярка не действаше, в този момент безработицата щеше да е 14%. В момента тя е 7,9%. С тази мярка бяха непокътнати 300 000 работни места, като задачата е да бъдат непокътнати 500 000 работни места до края на действието на 60/40. В момента България е в топ 5 на страните, в които безработицата не е двуцифрено число ", разкри общественият министър.

" Не сме великодушни и не раздаваме пари на калпак. Държавата реагира, тъй като има рецесия, а не тъй като има митинги. Винаги сме чували протестиращите и в никакъв случай не сме втърдявали тона по отношение на тях. Винаги съм гледала действително на обстановката и съм приемала действителната рецензия, само че не мога да приема някой да пробва да ми затваря устата, не мога да приема, че на улицата няма платени протестиращи, не мога да приема, че в България нищо не се случва и страната е пропита от корупция. Има данни и обстоятелства, които демонстрират тъкмо противоположното - Брутният вътрешен продукт пораства, минималната заплата пораства, пенсиите се усилват. За поредна година обществените разноски в бюджета ще бъдат най-вече, което демонстрира, че страната се грижи за жителите си. Ясно е, че има проблеми, примерно с къщите за посетители, само че там започнаха следствия и нещата се случват. В момента също по този начин има редица каузи против хора от високите етажи на властта. Нека да забележим по какъв начин ще приключат те и тогава да разясняваме. Не мога да приема всичко да бъде представяно извънредно и отрицателно. Винаги би трябвало да гледаме действително на събитията ", прикани Деница Сачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР