Предизвикателствата пред тази предизборна кампания са много. Не е ясна

...
Предизвикателствата пред тази предизборна кампания са много. Не е ясна
Коментари Харесай

Ще има много предизвикателства пред вота, дано карантинираните успеят да гласуват |

Предизвикателствата пред тази предизборна акция са доста. Не е ясна изборната интензивност, поради страха на част от хората да отидат да гласоподават, с цел да не се заразят. 

Това съобщи социологът Евелина Славкова от изследователски център " Тренд за идните на 4 април парламентарни избори. По думите й е доста значимо да не стане по този начин, че доста от карантинираните хора да не могат да гласоподават. Защото изборите би трябвало да бъдат законни и ЦИК би трябвало може да реши точния брой карантинирани хора, които биха желали да гласоподават - а не знаем в каква пандемичина обстановка ще се намираме след месец, дали няма да има и инфектирани членове на ЦИК, сподели още Славкова. 

Тя акцентира, че равнищата на доверие и към този парламент са ниски в края на мандата му. " По-лошото е, че през годините нито един от парламентите не се пробва да увеличи доверието на хората към институцията и тази ниска оценка да се увеличи. Статистиката през годините също сочи, че все по-малко хора вървят да гласоподават на избори, разясни социологът.

По думите ѝ ниското доверие се дължи и на мисленето на хората, че каквото и да създадат, и както и да гласоподават, нищо не се трансформира.

Това демотивира хората, само че това е международна наклонност, въпреки че тази година всички избори са разнообразни поради пандемията, сподели още социологът. По думите й кавги ще има и през тази акция, само че те към този момент са много по-елегантни, в сравнение с преди години. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР