Преди затварянето на заведенията на McDonald's в Русия, след като

...
Преди затварянето на заведенията на McDonald's в Русия, след като
Коментари Харесай

Руснаци продават онлайн пластмасови прибори и опаковки от McDonald`s

Преди затварянето на заведенията на McDonald's в Русия, откакто армията на страната нахлу в Украйна, стотици хора се подредиха на опашки, с цел да хапнат последния си Big Mac може би за дълго време напред.

След това обаче се заформи рентабилен пазар за тези, които са съумели да стигнат до касите на заведенията, преди те да затворят.

Сега някои в Русия се пробват да продават бургери и картофки McDonald's в уеб страницата за класифицирани разгласи Avito - освен това на много високи цени.

Предлагат се освен хранителни продукти. Някои консуматори на Avito се пробват да продадат комплекти пластмасови принадлежности и пакетчета захар от McDonald's.

Потребител в Магнитогорск, Югозападна Русия, е оповестил за продажба неотварян пакет принадлежности, съдържащ пластмасови нож и вилица, на цена от 5 000 рубли (около 44.50 долара), както и неизползвана сламка на същата цена, написа Insider.

Друг консуматор от Москва предлага три пакетчета захар от McDonald's за 2 000 рубли (17.90 долара). Предлагат се и десерти McFlurry, както и сосове. В една от обявите се продава сос за бургер на цена от 10 000 рубли (90 долара).

В мрежата могат да се намерят и разнообразни опаковки, включително кутийка за картофки за 500 рубли (около 4.50 долара) и чаши за еднократна приложимост за 1 000 рубли (9 долара) броя.

Някои консуматори даже продават касови бележки, включително и такава, която е с номер на поръчката 099 и се предлага за 9 900 рубли (89 долара) и друга, която е на стойност 666 рубли и се предлага за 6 666 рубли (60 долара).

Цените варират доста и не е ясно на какво са основани или дали някой, в действителност, си купува сходни неща. Хартиените торбички от McDonald's се продават на цени от 1 000 рубли (9 долара) до 6 300 рубли (56.60 долара), като даже доближават 50 000 рубли (450 долара). Творец пък е нарисувал свое произведение на хартиена торбичка от McDonald's и го продава за 35 000 рубли (308 долара).

Един консуматор предлага чийзбургер за 50 000 рубли ($440), а различен продава четири на цена от 1 500 рубли всеки. Предлагат се и цели менюта, макар че в някои случаи опаковките се продават настрана от храната.

Не е ясно желанията на какъв брой от тези продавачи, в действителност, са съществени. В една от обявите явно на смешка против 69 000 рубли (603 долара) се оферираше меню от McDonald's, което включва "безвкусни " пилешки хапки, картофки и употребявани салфетки, като трохите се продават настрана. Впоследствие в обявата беше добавено, че продавачът, в действителност, е изял всичко.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР