Преди няколко месеца телевизионният гигант Дискавъри ченъл пусна серия от

...
Преди няколко месеца телевизионният гигант Дискавъри ченъл пусна серия от
Коментари Харесай

Огромната кръвожадна акула Мегалодон плува на свобода?

Преди няколко месеца телевизионният колос Дискавъри ченъл пусна серия от документални излъчвания, в които се твърдеше, че праисторическата и кръвожадна акула Мегалодон плава необезпокоявана в океаните.

Поредицата на Дискавъри провокира сериозен скандал, като каналът беше упрекнат в неистина и манипулиране на феновете посредством изфабрикуване на обстоятелства.

В документалните филми се твърдеше, че е снимана праисторическа акула, която е трябвало да изчезне преди повече от 2 милиона години, и до ден сегашен плава някъде из Световния океан.

 Праисторическа акула

Но в лентата на телевизионния канал - " Мегалодон – чудовищната акула е жива ", не бяха показани съответни доказателства, свидетелстващи за съществуването на кръвожадното създание.

 Чудовища

Вместо с научни обстоятелства Дискавъри ченъл си послужи с екип от артисти, които играеха морски биолози, учещи водите на Южна Африка в търсене на Мегалодон.

От телевизионния канал твърдо застанаха зад продукцията си, като обясниха че епизодите от поредицата са стимулирани от действителни свидетелски разкази.

 Зъб на Мегалодон

Говорителят на Дискавъри Лари Голдбърг заяви пред Асошиейтед прес, че екипът е желал да показа единствено избрана концепция и идея пред феновете.

Едно от доказателствата, което навеждат на мисълта, че в океаните плава праисторическо животно, е фотография на опашка на кит, която е отхапана от незнаен морски див звяр.

Кадрите на бреговата защита демонстрират по какъв начин гигантско създание, което наподобява на акула, плува във водите на океана.

Според разказите на австралийския естественик Дейвид Стийд при започване на XX век той се е сблъскал с тази акула, която ненадейно изплувала от дълбините и погълнала освен плячката, само че и мрежите му.

Смята се, че Мегалодон е тип акула, която доближава 20 метра на дължина, а размерите на зъбите ѝ са към 16 сантиметра.

Според формалните данни тази акула е живяла преди 89 милиона години, а актуалната просвета я счита за липсващ тип.

Преди известно време палеонтолози откриха големите челюсти, зъби и люспи на морското страшилище в щата Канзас.

Тези праисторически остатъци потвърдиха теорията, че акулата Мегалодон е съществувала.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР