Преди две години имаше сериозни опасения дали глобалният боксофис някога

...
Преди две години имаше сериозни опасения дали глобалният боксофис някога
Коментари Харесай

Аватар: Природата на водата - първенецът на 2022 г. в световния боксофис

Преди две години имаше съществени опасения дали световният боксофис в миналото ще се възвърне от пандемията. Миналата година " Спайдърмен: Няма път към дома " и следващият филм за приключенията на Джеймс Бонд " Смъртта може да изчака " дадоха искрица вяра, че киносалоните в действителност не са светиня от предишното. Трябваше обаче да пристигна 2022 година с филми като " Топ Гън: Маверик ", " Джурасик свят: Господство " и " Аватар: Природата на водата ", с цел да могат те в действителност да възстановят цената си за Холивуд, написа Българска телеграфна агенция.

Интересното е, че за първи път от доста време насам освен супергероите поддържаха бокс-офиса. Всъщност, до момента в който не беше задминат от " Аватар: Природата на водата ", най-касовият филм за годината съвсем до самия й край беше " Топ Гън: Маверик " - продължение на продукция, чиято премиера се състоя преди съвсем четири десетилетия.

Бляскавата биография " Елвис " на Баз Лурман, звездната сантиментална комедия на " Билет до парадайса " с Джордж Клуни и Джулия Робъртс и самостоятелният " Всичко на всички места едновременно " с Мишел Йео потвърдиха, че има действителна опция дръзкото разлюляване на филмовото статукво да откри отклик измежду публиката.

Малко повече от три седмици след излизането си на екран по света " Аватар: Природата на водата " - друго дълго чакано продължение, към момента е мощен състезател на интернационалната сцена и продължава да притегля публиката в киносалоните.

Изпреварвайки " Топ Гън: Маверик ", " Аватар: Природата на водата " на режисьора Джеймс Камерън стана най-печелившият филм в международния бокс-офис, излязъл на екран през 2022 година

До средата на седмицата световните доходи от продажбата на билети за кино лентата на " Туентиът сенчъри фокс " / " Дисни " към този момент бяха от порядъка на 1,51 милиарда $. За съпоставяне - след излизането си през май 2022 година " Топ Гън: Маверик " на " Парамаунт пикчърс " събра в международен мащаб внушителните 1,49 милиарда $.

Благодарение на осъществените приходи " Аватар: Природата на водата " към този момент заема деветото място в класацията на най-касовите филми на всички времена и е вторият най-печеливш в ерата на пандемията след " Спайдърмен: Няма път към дома ", който завоюва 1,916 милиарда $.

През премиерния си уикенд на екран " Аватар: Природата на водата ", съгласно анализаторите, осъществя по-ниски от предстоящите доходи - 134 милиона $ от продажбата на билети в Съединени американски щати и Канада и 435 милиона $ по света.

Прогнозите преди филмът да тръгне по кината, сочеха, че чаканото 13 години продължение на " Аватар " ще осъществя най-малко 140 милиона $ в домашния и до 500 милиона $ в интернационалния бокс-офис през дебютния си уикенд на екран. Някои анализатори даже чакаха приходи от порядъка на 175 милиона $ от продажбата на билети за кино лентата в Съединени американски щати и Канада.

" Аватар: Природата на водата " навакса изоставането си и стана филмът на годината, който най-бързо мина границата от 1 милиард щатски $ от продажбата на билети по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР