Преди броени минути Илън Мъск представи на Международния конгрес по

...
Преди броени минути Илън Мъск представи на Международния конгрес по
Коментари Харесай

Илън Мъск представи обновения план за колонизацията на Марс: всичко започва през 2022 година

Преди броени минути Илън Мъск показа на Международния конгрес по астронавтика новия проект за колонизацията на Марс и Луната. SpaceX каналът на YouTube сподели в действително време изявлението на Мъск, а записът е показан по-долу.
Мъск съобщи, че има намерение да финансира проектите си за колонизация на Марс, като “пенсионира” целия парк ракети и кораби SpaceX – Falcon 9, Falcon Heavy и Dragon. Според неговите думи, SpaceX ще стартира да складира тази галактическа техника и ще концентрира всичките си сили и запаси за основаването на “Междупланетна транспортна система” ( Interplanetary Transport System , ITS ) и BFR ракети за нея. ( BFR значи Big Fucking Rocket или почти Дяволски огромна ракета).



“Всички запаси ще бъдат съсредоточени върху основаването на BFR” – сподели Мъск. “И ние сме сигурни, че ще можем да я построим с парите, които печелим от извеждането на спътници в орбита и от обслужването на МКС“.

Според проекта, ракетата BFR ще има 31 мотора и това е единствената по-голяма смяна отпреди 1 година, когато се споделяше, че ракетата ще има 42 мотора Raptor.



“Ние ще създадем една напълно нова система, която ще канибализира нашите настоящи планове. Те ще станат ненужни и тогава всички запаси, употребявани за създаването на Falcon Heavy и Dragon ще могат да бъдат употребявани само създаването на новата система“.

Преходът ще бъде еволюционен и постоянно ще има в подготвеност няколко ракети Falcon 9 и Falcon Heavy за клиенти, предпочитащи тестваните с годините технологии.



В близкото минало Мъск споделяше, че първите колонизатори ще бъдат изпратени на Марс през 2024 година. Сега даде обещание даже повече – изпращането на най-малко два товарни ITS кораба на Червената планета през 2022 година. Тоест, за 5 години ще би трябвало да бъде издигната напълно нова ракета и транспортен съд, който да стигнат до друга планета и да осъществят меко кацане с към този момент отработените ракетни технологии на Мъск. Ако всичко се получи, това ще бъде най-тежкият галактическа уред, кацнал на повърхността на Марс. ITS ще тежи от 20 до 50 тона, до момента в който до момента най-тежкият уред, кацнал на Марс, тежи към 900 кг.

И още, Мъск предложи потреблението на ракетите на SpaceX за полет в която и да е точка от земната повърхнина, който ще бъде с дълготрайност единствено няколко минути и с цена колкото самолетен билет. Но за това ще разкажем по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР