Преди 10 месеца германският производител Volkswagen официално представи осмото поколение

...
Преди 10 месеца германският производител Volkswagen официално представи осмото поколение
Коментари Харесай

Volkswagen ударно разшири гамата на бестселъра си

Преди 10 месеца немският производител Volkswagen публично показа осмото потомство на най-продавания си модел в Европа – Golf. Сега компанията стремително уголемява цялото семейство, като пусна на пазара пет хибридни версии и показа две комбита, оповестява Automedia.bg.
Появата на хибридните разновидности са част от тактиката на немската марка за електрификация на моделна гама. Тя включва и новия VW ID.3, който ще се предлага в три разнообразни разновидността на мощ, като с него германският производител ще предложи голям избор на клиентите си. Два от тях са с " мека "  хибридна система с 48-волтов стартер-генератор, а другите две са plug-in (зареждащи се). 
Новите VW Golf 1.0 eTSI  с мощ 110 к.с. и VW Golf 1.5 eTSI  със 150 к.с. се задвижват от първата 48-волтова " мека "  хибридна система (eTSI) на Volkswagen. До края на годината към тях ще се причисли и още една версия със същото задвижване, която развива мощ от 130 к.с. При трите модела скоростната кутия е 7-степенна DSG с два съединителя, като ще се оферират 3 равнища на съоръжение.
На пазара дебютират и два нови plug-in хибридни модела - Golf eHybrid  и Golf GTE . Те са оборудвани с литиево-йонни акумулаторни акумулатори с опция за външно зареждане и разполагат с енергиен потенциал от 13 кВт/ч. Това е нарастване с 50% спрямо plug-in хибридната версия на предходното седмо потомство на Golf. Двата plug-in хибридни модела могат да се задвижват независимо от електродвигателя или от бензинов турбоагрегат TSI, както и от двата мотора по едно и също време.
Хибридната система на версията eHybrid развива систематична мощ от 204 к.с. Този вид на Golf предлага разход на електрическа енергия 11,0 кВтч/100 км по цикъла NEDC, като пробегът единствено на ток е 80 км. Напълно зареден, този модел изминава 870 км.
При Golf GTE системата обезпечава оптималната мощ от 245 к.с. Пробегът единствено на ток е 62 км, като потреблението на електрическа енергия е 12,4 кВт/ч. Комбинираният самостоятелен пробег при тази версия е 745 км.
Производителят от Волфсбург разкри и детайлности за двете комбита – стандарно (Variant) и всъдеходно (Alltrack), които ще влязат в фамилията. Техните продажби ще започват през октомври.
В съпоставяне с предшественика си стандартното комби е с по-големи размери. Дължината е увеличена с 349 мм – до 4633 мм, а разстоянието между осите е повишено с 66 мм – до 2686 мм. Широчината (1789 мм) и височината (1455 мм без рейлингите) са същите като на новия хечбек, само че като цяло той е с 349 мм по-къс и има с 67 мм по-малко междуосие.
Пространството за краката на пасажерите на втория ред седалки при новия Volkswagen Golf Variant (или Estate – в взаимозависимост от пазара) е увеличено от 903 на 941 мм. Обемът на багажника е с 6 литра повече – 611 литра, а при свалени седалки с 22 литра – 1642. За съпоставяне при Skoda Octavia Combi този индикатор е 1718 литра. Като алтернатива се оферират розетки за зареждане на 12 и 230 волта, както и възможност за отваряне на петата врата с придвижване на крайници под задната ризница.
По всичко останало комбито почти не се отличава от хечбека. То получава дигитален приборен панел и мултимедийна система с онлайн сервизи, благоприятни условия за продан на информация с други коли и пътната инфраструктура, матрични фарове IQ.Light, проекционен екран, помощник Travel Assist, който самичък ускорява автомобила, стопира и завива, както и същите системи за безопасност.
Всички бензинови мотори, съчетани със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, могат да бъдат комбинирани със стартер-генератор и дребна батерия. Дизелите са снабдени с два селективни неутрализатора на азотен диоксид и двойно впръскване на AdBlue. На пазара в Европа комбито ще получи 4 равнища на съоръжение, като още в базовия вид са включени светодиодни фарове, мултимедийна система с 8,25-инчов сензорен екран, климатик и многофункционален волан.
Благодарение на опцията за възобновяване на софтуера от разстояние някои варианти може да бъдат получени и задействани след покупката на самия автомобил. Сред тях са адаптивен круиз-контрол, поддръжка на безкабелна интеграция на смартфон, гласово ръководство и др.
Едновременно със стандартното комби дебютира и новият Golf Alltrack . Както и преди, Volkswagen нарежда модификацията като независим модел, който би трябвало да направи връзката между комби и всъдеход. Автомобилът получава общоприетоо задвижване на четирите колела, повишен пътен луфт, отбрана на каросерията с истински брони и друго оформление на салона. Освен това Golf Alltrack може да тегли товар с тегло до 2 тона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР