Предчувствията понякога ни помагат да вземем правилните решение и да

...
Предчувствията понякога ни помагат да вземем правилните решение и да
Коментари Харесай

Добри предчувствия, лоши предчувствия - защо се сбъдват?

Предчувствията от време на време ни оказват помощ да вземем верните решение и да се оправим със сложностите в живота ни. Защо обаче при едни надвиват и се материализират неприятните, а при другите - положителните интуиции. Съществува ли такова разбиране като вътрешен глас? Ето и отговорите на тези въпроси.

Всички най-малко един път сме казвали фразата Казах ли ти на някои непосредствен. В реалност голямо значение съгласно психолозите тук има фактът дали сме оптимисти или песимисти, като по този начин първите притеглят позитивния излаз от обстановките в живота си, до момента в който вторите - неприятните. Според немския психотерапевт Д. Волф нашите упования и терзания постоянно могат да се материализират в действителния свят.

Принципът на „ прогнозата “

За да се потвърди това, е бил извършен следният опит. Определен брой от участващи са получили фотография на хора, като те са били помолени да кажат по-късно дали хората на фотосите са им приятни или не. На всички участващи в опита им е било препоръчано също по този начин да приказват по телефона с хората от фотосите, като им е било казано авансово дали ще си приказват със приветлив човек или с неприятен. Колкото и да е необичайно, само че диалозите се водели по радикално друг метод.

 Добри интуиции - за какво се сбъдват?

При първата обстановка те протичали доброволно, като участващите си говорили с хората доброволно и доброжелателно, до момента в който във втория случай нещата били радикално разнообразни. С хората, които им е било казано, че са несимпатични, те си говорили студено и сковано, като надлежно и хората насреща им говорили също по този начин.

Това потвърждава, че упованията въздействат директно на държанието ни, даже в случай че не осъзнаваме това, като близките реагират директно на нашето поведение. Ако сме песимисти, то и хората към нас се въздействат от нашия личен отрицателен жанр на другарство, като по този начин се извършва точно това, което сме си мислили, че ще стане. Този феномен в логиката на психиката е прочут с името самоизпълняващи се пророчества.

Шегите на подсъзнанието

Често в всекидневието ни ние споделяме изречения от вида Така си и мислех, че ще стане. Подобни заявки въздействат директно на материализирането им в действителността, и това не е всичко. Така да вземем за пример, в случай че смятате, че даден човек е нерешителен, то вие автоматизирано ще помните единствено тези случаи и действия, когато ви е подвеждал, само че не и моментите, когато ви е оказал помощ.

Подобна е обстановката, в случай че вашата персонална витална философия е отрицателна, като по този начин сами се вкарвате в границите на неприятните събития и усърдно игнорирате щастието в живота си. Така да вземем за пример, даже в случай че попитате човек в меланхолия дали се гордее с нещо и какво е постигнал, то той ще ви отговори " нищо ", тъй като ще счита, че нищо значително не е постигнал, а всички триумфи са били просто случайност. Именно по тази причина е доста значимо да сте позитивно настроени към всичко в живота си, привличайки щастието и триумфите в него.

Силата на убеждението

Веднъж в учебно заведение бил изработен забавен опит, като на учителите били поверени други класове. На едните преподаватели им било казано, че деца са доста надарени и надарени, а другите - елементарни младежи. В реалност обаче подготовката на децата и в двете паралелки била едно и съща.

 Добри интуиции, неприятни интуиции - за какво се сбъдват?

Само след няколко месеца обстановката се трансформирала, а точно децата, които било казано, че са гении, станали тъкмо такива. Учителите били доста по-търпеливи към тях, давайки им да излизат отвън рамките на учебната стратегия, разкривайки капацитета и гения си.

Учителите, които обучавали другите " елементарни " деца, не се стараели безусловно и просто преподавали образователния материал по проект. Това потвърждава, че настройката към един човек може доста да ни промени, да ни направи по-уверени в себе си или в противен случай. Очаквайки да се случи нещо неприятно в живота ни, ние действително провокираме точно тези събития и отбягваме щастието.

Плацебо резултатът

Това е различен доста забавен феномен, който е потвърден от доста учени. Вярата е способна да твори чудеса, като точно плацебо резултата потвърждава това с цялостна мощ и какъв брой значимо е да гледаме позитивно на нещата, като това важи във всеки един аспект в живота ни.

Именно поради това оптимистите са по-щастливи и сполучливи в живота. Те просто постоянно имат вяра в себе си и имат положителна настройка за всяко едно свое деяние, трансформирайки своите фантазии в действителност и постигайки задачите си с лекост.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР