Пред журналисти, началникът на отдел Наблюдение и контрол на проекти

...
Пред журналисти, началникът на отдел Наблюдение и контрол на проекти
Коментари Харесай

Занижаване на точките за оценка на проектите за саниране е констатирано в Плевен

Пред публицисти, началникът на отдел " Наблюдение и надзор на планове и стратегии " в Община Плевен, Камелия Горненска изясни, че в общината се прави инспекция на самостоятелните оценителни листове по подадените планови оферти за саниране на многофамилни жилищни здания. В тази връзка сдруженията на притежателите, кандидатствали с планове за безплатно саниране, имат опция да посетят общинската администрация и да получат самостоятелния си оценителен лист.

Проверката е почнала откакто на 9-ти януари 2024 година са оповестени самостоятелните оценителни листове по подадените планови оферти за саниране на многофамилни жилищни здания по Етап едно на процедурата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд “.

Камелия Горненска изясни, че от отдел " Наблюдение и надзор на планове и стратегии " са ревизирали повече от 30% от оценителните листове като в 10 от тях има установено занижаване на точките на критериите за качество по оценителните скали, дадени към насоките за кандидатстване.

„ Обобщената информация за установените несъответствия, които са резултат от работата на оценителната комисия ще бъдат консолидирани във несъгласие, което Община Плевен като водещ сътрудник ще подаде до Министерството на районното развиване – Дирекция „ Жилищна политика “, с цел да може тези обстоятелства да не останат без интензивност от наша страна “, сподели Камелия Горненска. „ Това несъгласие ще бъде първата ни стъпка в отбрана на ползите на сдруженията на притежателите на многофамилни здания, които подадоха документи, а ние подадохме планови оферти по Етап – 1 “, сподели още тя.

Пред публицисти, кметът на Плевен доктор Валентин Христов разяснява, че Община Плевен ще отбрани сдруженията за да може да бъдат включени повече жилищни здания за саниране.

„ Ако до края на месец февруари получим предложения за подписване на контракт за безплатна финансова помощ/БФП/, евентуално ще са нужни към 10 дни с цел да бъде осъществена актуализация на документите. Така реалистичният период за пускане на плановите оферти може да се дефинира като края на месец март “.

Това изясни пред публицисти началникът на отдел " Наблюдение и надзор на планове и стратегии " в Община плевен, Камелия Горненска. " Ако имаме договорите в края намарт, договорите за строителство би трябвало да ги имаме през месец юни, и по този начин то да запо1не още тази година ", добави тя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР