Пред депутатите от парламентарната комисия по европейски въпроси управителят на

...
Пред депутатите от парламентарната комисия по европейски въпроси управителят на
Коментари Харесай

До седмици БНБ започва да сече българските евромонети

Пред депутатите от парламентарната комисия по европейски въпроси шефът на Българска народна банка Димитър Радев регистрира, че показаните от Вуйчич данни са съотносими към България. За него разликата сред двете страни е единствено политическия фактор. Ние сме влезнали в непроизводителен политически цикъл след 2020 година по думите му.
 
Нищо по-различно няма да стане в България съгласно Радев. А сигурността от участието в Еврозоната е безспорна. До седмици стартират да се секат тестовите български евромонети. Първо ще се сертифицира тяхното качество и по-късно стартира производството на еврото.

Хърватия и България би трябвало да изпълнят избрани условия за участие в ЕРМ 2. Процесът е доста по-изискващ, съобщи пред народните представители от същата комисия Борис Вуйчич, шеф на Хърватската национална банка, който показа опита на страната.
 
Той очерта законодателните промени, които е подхванала страната за приемането на еврото. Най-трудният от критериите за нас е обвързван с инфлацията, акцентира Вуйчич. С повишаването на инфлацията в Европейски Съюз, тя се повишила и в Еврозоната. Хърватия е имала 6 области, по които е работила за приемането на еврото. Един от големите планове е преобразуването на депозитите.
 
Доста съществени старания изисквала промяната на парите в брой. В тясно съдействие се работило с полицията и армията за превоза на парите. Бизнесът е бил длъжен да разгласява цените си в Евро и в националната валута. Информационната акция беше основна преди приемането на еврото, изясни Вуйчич.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР