Пречистването на дебелото черво е процес, който включва премахване на

...
Пречистването на дебелото черво е процес, който включва премахване на
Коментари Харесай

Пречистване на дебелото черво с чиа, ленено семе и мед

Пречистването на дебелото черво е развой, който включва унищожаване на токсините и отпадъчните артикули от дебелото черво. Смята се, че чистото дебело черво може да усъвършенства цялостното здраве и благоденствие посредством възстановяване на храносмилането, поощряване на загуба на тегло и усилване на имунната система. Един от методите за пречистване на дебелото черво е посредством потребление на естествени съставки като семена от чиа, ленено семе и мед.

Защо е потребна комбинацията от чиа, мед и ленено семе?

Семената от чиа са богат източник на фибри и омега-3 мастни киселини. Те могат да оказват помощ за контролиране на придвижванията на червата, понижаване на възпалението и възстановяване на храносмилането.

Лененото семе също е с високо наличие на фибри и съдържа лигнани, които могат да оказват помощ за балансиране на хормоните и понижаване на риска от рак.

Медът е натурален подсладител, който има антибактериални и противовъзпалителни свойства. Може да помогне за усмиряване на храносмилателната система и понижаване на възпалението. Комбинацията от тези храни е мощно средство за филтриране на дебелото черво и нормализиране на неговите функционалности.

Напитка за пречистване на дебелото черво

 Вода с чиа

За да извършите напитка за пречистване на дебелото черво благодарение на семена от чиа, ленени семена и мед, ще ви трябват следните съставки:

1 супена лъжица семена от чиа

1 супена лъжица смляно ленено семе

1 супена лъжица недопечен мед

1 чаша вода

За да извършите напитката, смесете семената от чиа и смлените ленени семена в чаша. Добавете водата и разбъркайте добре. Оставете сместа да престои към 10 минути, с цел да могат семената от чиа да всмукват водата и да станат гелообразни. След като сместа се сгъсти, прибавете суровия мед и разбъркайте още веднъж.

Изпийте сместа незабавно, за предпочитане на гладно заран. Можете да го пиете един път дневно в продължение на седмица или две, с цел да помогнете за прочистването на дебелото черво.

В допълнение към тази напитка за пречистване е значимо да поддържате здравословна диета и метод на живот, с цел да поддържате чисто дебело черво. Яденето на доста плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни може да помогне за възстановяване на храносмилането и поощряване на постоянните придвижвания на червата. Пиенето на доста вода също е значимо, с цел да поддържате храносмилателната система хидратирана и да действа вярно.

Пречистването на дебелото черво е натурален метод за възстановяване на цялостното здраве и богатство. Използването на семена от чиа, ленени семена и мед може да бъде превъзходен метод за пречистване на дебелото черво и поощряване на здравословно храносмилане. Въпреки това е значимо да поддържате здравословна диета и метод на живот, с цел да поддържате чисто дебело черво в дълготраен проект.

 Здрав корем

Вижте още детокс предписания за пречистване на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР