Празниците свършиха, но стресът не намалява. Вместо това родителите вероятно

...
Празниците свършиха, но стресът не намалява. Вместо това родителите вероятно
Коментари Харесай

Как да предпазим децата от Омикрон?

Празниците свършиха, само че стресът не понижава. Вместо това родителите евентуално са по-притеснени, в сравнение с бяха единствено преди няколко седмици

С повишаването на варианта  Омикрон  на COVID-19 следим от ден на ден случаи при  деца  и повишен брой педиатрични хоспитализации. Това провокира огромно безпокойствие, изключително при родителите, чиито малчугани към момента не са изцяло имунизирани, или при тези, които са прекомерно дребни, с цел да бъдат ваксинирани. А в този момент накъде? Отговорите дава 

Има доста информация и легенди по въпроса. Трудно е да решите на какво да вярвате и на какво - не. Освен това съществуват спорни отзиви от страна на здравната общественост. Мнозина са съгласни, че  деца та се оправят най-добре в среда на присъствено образование и че би трябвало да се върнем към този учебен модел, като дружно с това се следват главните превантивни правила: измиване на ръцете, маска и разграничаване.

Децата са по-уязвими от възрастните?

Все още не е ясно до каква степен  Омикрон  поразява  деца та. Но има индикации, че те се разболяват по-сериозно. „ Има нарастване на хоспитализациите на  деца  под петгодишна възраст “, споделя Мишел Грум от Националния институт за заразни заболявания на ЮАР. В столицата Претория малките  деца  са втората по величина възрастова група в лечебните заведения след хората над 60 години. Но и тук ниската междинна възраст на популацията може да оказва въздействие.

Някои лекари оповестяват за необичайни симптоми при  деца та. „ Около 15 % от заразените  деца  получават кожен обрив “, съобщи лондонският доктор Дейвид Лойд пред новинарския канал Sky News. Други чести симптоми са отмалялост, главоболие и загуба на вкус.

Какво се случва с учебното заведение?

И по този начин, какво би трябвало да прави един родител? Трябва ли да държим  деца та си у дома? Трябва ли да ги тестваме, преди да тръгнат към образователното заведение? Отговорите са смесени. Ако детето ви има някакви симптоми, които наподобяват тези на COVID-19, то би трябвало да остане у дома. Това е най-важното предписание, което би трябвало да следвате. Ако желаете да предотвратите разпространяването на заболяването, би трябвало детето да бъде под карантина. При подозрения тествайте малчугана допустимо най-скоро.

По-защитени ли са имунизираните деца ?

Вирусът е изключително инфектиран, само че се твърди, че родителите на ваксинирани  деца  трябва да са по-малко загрижени за сериозните затруднения. Преди ваксина цията най-малките имат доста по-висок риск от влошено протичане при всеки от разновидностите на Коронавирус, включително  Омикрон .

Какво да вършиме с маските?

Има разнообразни отзиви по отношение на маските. Необходимо ли е  деца та, които са изцяло имунизирани, да продължат да носят маска? Краткият отговор е “да ”. Все още няма задоволително информация как  деца та могат да предадат варианта  Омикрон  на други, в случай че имат пробивна зараза без симптоми.

Възможно е да имат вируса и просто да не знаете. Маските би трябвало да са добре сложени, без доста въздух да излиза през пролуки. Медицинските лица предлагат да приказваме на понятен език и почтено с  деца та си за това за какво те към момента би трябвало да се маскират. Обясняването, че към момента могат да се разболеят и че маските са най-хубавата отбрана, нормално е задоволително, с цел да ги убеди.

Да се анулират ли извънкласните действия?

Не е належащо сега да се анулират всички действия. Трябва да разбираем на  деца та си какво се случва с разновидността на  Омикрон  и че въпреки нашата цел е да се върнем към естественото допустимо най-скоро, въпреки всичко може да отнеме известно време. Надеждата на медицинските специалисти е, че тази вълна ще премине бързо и до момента в който тя към момента се развива, родителите ще продължат да имунизират себе си и  деца та.

Няма по какъв начин да се знае какъв брой ще продължи този вирус или по какъв метод ще наподобява идната разновидност. Разумно е да продължите да следвате здравните насоки за всички неща, свързани с COVID-19, а когато се съмнявате - да останете у дома. Това може да избави живот, в това число този на вашето дете.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР