Правосъдният министър Надежда Йорданова да поиска незабавно уволнението от съдебната

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова да поиска незабавно уволнението от съдебната
Коментари Харесай

Методи Лалов отново призова за уволнението на съдия заради съветско гражданство

Правосъдният министър Надежда Йорданова да изиска неотложно уволнението от правосъдната система на шефа на Софийския градски съд Алексей Трифонов поради неговото руско поданство. Това прикани някогашният углавен арбитър и сегашен общински консултант в София Методи Лалов, който сложи същия въпрос и пред служебния правосъден министър Янаки Стоилов.

Лалов се базира на журналистическото следствие на Валя Ахчиева, което слага под съществено подозрение законността на процедурата по приемане на българско поданство от съдията.

Съдия Трифонов е роден в Курск през 1972 година, само че е станал български жител по силата на публикуван български акт за раждане от столичен регион през 1988 година. Тогава арбитър Трифонов е бил на 16 години, само че президентски декрет за натурализация няма. И до момента не е напълно ясно законовото основние, заради което Трифонов е получил акта си за раждане в България, а след това и поданството. Съдии могат да бъдат единствено български жители.

Методи Лалов е неудовлетворен, че Янаки Стоилов не е изискал от Висш съдебен съвет да уволни непосредствено арбитър Алексей Трифонов, а само е дал пред съвета информацията за неналичието на българско поданство.

" С оглед на това се обръщам към Вас още веднъж с „ историята “ на господин Алексей Трифонов, неговото „ руско поданство “ и битието му на български арбитър. Това е още по-наложително във време, в което армията на възпитаника на Съюз на съветските социалистически републики Владимир Путин нападна суверенна Украйна, избива хиляди мирни жители, цели градове са подложени на опустошения, а той заплашва целия свят с нуклеарна война ", се споделя в отвореното писмото на Методи Лалов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР