Правоприлагащите органи на Казахстан вече са задържали около 4 хиляди

...
Правоприлагащите органи на Казахстан вече са задържали около 4 хиляди
Коментари Харесай

Властите в Казахстан са задържали около 4000 души заради безредиците

Правоприлагащите органи на Казахстан към този момент са задържали към 4 хиляди души, определяни от управляващите като терористи. Това оповестиха източници от Министерството на вътрешните работи в централноазиатската страна.

Най-голям брой арести са осъществени в Алмати, където „ по време на профилирана интервенция е потушена активността на над 100 души “.

От министерството са докладвали, че „ всички държавни здания са взети под надзор, полицията поддържа публичния ред, а бойните елементи работят обикновено “.

Задържаните може да бъдат наказани на пожизнен затвор.

От Организация на обединените нации и НАТО приканват за съблюдаване на правата на индивида в Казахстан след изказването на президента Касим-Жомарт Токаев, че най-големият град в страната - Алмати, е бил нападнат на талази от 20 000 бандити и терористи, с които няма да се водят договаряния, а ще бъдат унищожени.

Съединените щати, както и редица европейски страни, също молят всички страни да се въздържат от принуждение.

Токаев заяви на страницата си в Туитър, че изпратените в страната му миротворчески сили от Организацията на контракта за групова сигурност ще останат за къс интервал от време, до момента в който обстановката не се стабилизира.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР