Правната комисия прие на първо четене законопроекта за промени в

...
Правната комисия прие на първо четене законопроекта за промени в
Коментари Харесай

Правната комисия прие поправките в Закона за здравето на първо четене

Правната комисия одобри на първо четене законопроекта за промени в Закона за здравето, импортиран на 5 май от Министерски съвет. Той беше подсилен от 14 народни представители, а 7 гласоподаваха с "въздържал се ".
Здравният министър Красимир Ананиев изясни пред народните представители, че в законопроекта има ограничения за предотвратяване, ограничение и попречване на следствията от разпространяването на болестта от вируса Covid-19. Мерките ще влязат в действие след 13 май, когато изтича оповестеното изключително състояние поради вируса.
Министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъстваше на съвещанието, заяви, че на 13 май Европейска комисия би трябвало да излезе с рекомендации за бранш "Туризъм ", които ще се отнасят към отвореността на границите, както и възобновяване на суми от предварителни туристически резервации и въпросът дали жителите да се компенсират посредством ваучер или различно пътешестване.
По време на разискването Крум Зарков от Българска социалистическа партия уточни, че от левицата ще се въздържат от поддръжката на измененията и ще създадат оферти за подобряването на законопроекта сред първо и второ четене.
От "Обединени патриоти " показаха, че би трябвало да има справедливи критерии, които да се включат в закона, за това какво е "извънредна епидемиологична конюнктура ", с цел да бъде ясно по кое време здравният министър може да разгласи такова. Както и да се дефинират какви тъкмо ограничения могат да се взимат в такава конюнктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР