„Правителството залага по-висок ръст на икономиката, но на фона на

...
„Правителството залага по-висок ръст на икономиката, но на фона на
Коментари Харесай

Дянков притеснен за бюджета

„ Правителството залага по-висок растеж на стопанската система, само че на фона на предходните неприятни години и на фона на тази инфлация 5% растеж не толкоз огромен растеж. Трябва да се заложи 6-6,5% “, съобщи някогашният финансов министър Симеон Дянков в „ Тази събота и неделя “.

„ Инфлацията е съществена тематика в България сега, тъй като тя удря в джоба на доста българи, на семействата и бизнеса. Много семейства се чудят по какъв начин да платят сметките си, а спорът с Русия усилва несигурността и инфлацията “, разяснява Дянков.

Ако спорът с Русия стане парещ, това ще усили цената на газа и България ще е мощно наранена, тъй като е измежду 10-те европейски страни, които са мощно подвластни от доставките от „ Газпром “, означи някогашният финансов министър.

„ Мораториумът върху цените на тока е нездравословен. Той трябваше да даде глътка въздух за ръководещите, само че не виждаме различен проект, а несигурността на енергийните пазари се усилва. Колкото повече продължава мораториума, толкоз по-зле за бизнеса и семействата “, счита Дянков.

„ Има два притеснителни обстоятелството. Предвижда се актуализация на бюджета през юли, което при заложен недостиг, значи неговото увеличение. По-плашещо е, че и за 2023 година и 2024 година също са заложени огромни недостиг. Това може да докара до повдигане на налози “, предвижда Дянков.

При такава обстановка влизането на България през 2024 година ще бъде доста мъчно, означи някогашният финансов министър.

„ Правителството може да направи доста, в случай че внесе повече сигурност във връзка с пенсионната система. Това е перо, което се усили по бурен метод. Колкото повече сигурност има, толкоз по-добре “, сподели Дянков.

„ В момента ръководи необятна коалиция - нещо належащо на този стадий, само че решенията се вземат по-бавно, в сравнение с трябваше да бъдат “, означи Дянков, само че е безапелационен, че е „ по-добре да се държи обединението “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР