Правителството ще направи всичко възможно да възстанови разговора с Газпром.

...
Правителството ще направи всичко възможно да възстанови разговора с Газпром.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще работим за възстановяване на диалога с Газпром

Правителството ще направи всичко допустимо да възвърне диалога с " Газпром ". Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

Тя се срещна през днешния ден с представители на едрия бизнес.

" Работодателските организации упорстват да бъдат възобновени договарянията с „ Газпром” и да се възобновят доставките на газ. Предлагаме до възобновяване на доставките – да се постави таван или да се замразят цените на газа на настоящата им стойност, Предлагаме оскъпяването, което ще пристигна от различните доставки да се поеме от страната. Трябва да бъдат удължени и обезщетенията за ток за бизнеса”. Това съобщи на брифинг вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова след среща с петте най-големи работодателски организации.

„ От това, което се случва със прекъсването на доставките на газ, сме обезпокоени. Предлагаме да спасим българската национална стопанска система и промишленост, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични приходи и да предприемем ограничения, които да не помпат инфлацията, а да я намаляват”, акцентира Нинова.

По думите на вицепремиера в петък от ГЕРБ желаят изключително съвещание на Народно събрание, с цел да се изслушат министрите на енергетиката и финансите и министър председателят, и да се вземе решение за изпращане на оръжие за Украйна. " Българска социалистическа партия ще внесе предложение за решение на това съвещание Народното събрание да одобри решение, че замразява цените на газа каквито са в този момент, а разликата да се поеме от страната. Ако за ГЕРБ е най-важно сега да изнасяме оръжие за Украйна и да ни вкарат във война, за нас са най-важни българската стопанска система, произвеждане, преодоляването на цените ", безапелационна беше водачът на Българска социалистическа партия.

" Притеснени сме от това, което се случва със прекъсването на доставките на газ. Целта на нашата среща, разискване и решение е да спасим българската национална стопанска система и промишленост, да запазим работните места на хората, да им осигурим прилични приходи и да предприемем ограничения, които да не помпат инфлацията, а да я понижават ". Това сподели вицепремиерът и министър на стопанската система.

Васил Велев от АИКБ изиска компенсацията да е три четвърти от цената на тока.

Очаквайте детайлности....
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР