Правителството прие Постановление за определяне на условията, реда и механизма

...
Правителството прие Постановление за определяне на условията, реда и механизма
Коментари Харесай

Кабинетът прие механизъм за управление на националните инвестиции

Правителството одобри Постановление за установяване на изискванията, реда и механизма за действие на Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ). Системата е създадена, с цел да се отговори на нуждата от електронизиране на процеса за даване на безплатни средства по стратегии, финансирани напълно със средства от държавния бюджет.

Системата улеснява процеса по кандидатстване за финансиране и отчитане осъществяването на плановете. Тя способства за дейно и ефикасно ръководство на обществените национални средства, намалявайки административната тежест, спестявайки разноски за създаване на самостоятелна ИТ система за всяка обособена организация или ведомство. СУНИ обезпечава повсеместен безхартиен развой на кандидатстване и отчитане от страна на получателите на финансова помощ.

Чрез СУНИ всеки заинтригуван може да кандидатства, регистрира или да ревизира елементарно и бързо дейните схеми за даване на безплатни средства. Поставя се единна конструкция на формулярите за кандидатстване, дава се опция за подаване на планове от всички краища на света и се надгражда доверието в държавните структури.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР