Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на просветното

...
Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лв. по бюджета на просветното
Коментари Харесай

БАН ще ремонтира сгради и музеи с още 5 млн. лв.

Правителството отпусна спомагателни 5 млн. лева по бюджета на просветното министерство за Българската академия на науките (БАН). Това заяви министър председателят Бойко Борисов преди седмичното съвещание на Кабинета.

Допълнителните средства са отпуснати след диалог с ръководителя на Академията акад. Юлиян Ревалски, просветителния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Парите ще отидат за неотложни поправки на здания на Българска академия на науките и музеи. Пред министрите Ревалски изрече специфична признателност за отпуснатите пари и дефинира средствата като голям жест във връзка 150-та годишнина на академичната институция.

 „ Благодаря за този жест, който е алегоричен в годината, в която най-старата национална организация в новата българска история празнува своята 150 годишнина “, означи акад. Ревалски.

„ Средствата, както имаме опция да дискутираме, ще бъдат за неотложни финансови поправки на знакови здания в центъра на София, които са монументи на културата – постройката на Българска академия на науките и музея “, уточни акад. Ревалски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР