Правителството одобри на днешното си заседание Програма за портфейлни гаранции

...
Правителството одобри на днешното си заседание Програма за портфейлни гаранции
Коментари Харесай

Кабинетът одобри портфейлни гаранции за ликвидността на дребния бизнес

Правителството утвърди на днешното си съвещание Програма за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на микро-, дребни и междинни предприятия, потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от COVID-19. Изпълнението на Програмата се разпорежда на „ Българска банка за развиване ".

Програмата е отворена за присъединяване за дребни и междинни предприятия от всички браншове на стопанската система. Очаква се по нея да бъде подкрепена активността на най-силно наранени от пандемията браншове - търговия, услуги, в това число превоз, туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, логистика, експорт и други.

Дефинирани са изискванията, на които би трябвало да дават отговор микро-, дребните и междинните предприятия (по смисъла на Закона за дребните и междинните предприятия), регистрирани в България, с цел да получат финансиране по Програмата. Заложените условия към предприятията имат за цел да обезпечат помощ на предприятия, които са изпаднали в усложнение след 31 декември 2019 година заради експлоадирането на епидемията от COVID-19. Кредитите, планувани по Програмата, ще се дават при оптимално облекчени условия.

Решението е част от ограниченията, които Министерският съвет подхваща за превъзмогване на икономическите последствия от разпространяването на COVID-19 и цели запазването на заетостта и икономическото богатство на трудещите се в обстановка на внезапен спад в икономическата интензивност, затваряне на предприятия, заплаха от всеобщи банкрути, междуфирмена и обществена задлъжнялост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР