Правителството на Япония одобри нов енергиен план, който дава възможност

...
Правителството на Япония одобри нов енергиен план, който дава възможност
Коментари Харесай

АЕЦ остават ключови за енергетиката на Япония


Правителството на Япония утвърди нов енергиен проект, който дава опция за обновяване работата на АЕЦ. Новата вълна на рестартиране на атомните блокове стана допустима откакто държавното управление одобри на 3 юли нов общоприет енергиен проект, който удостовери, че нуклеарната сила ще остане основен детайл за Япония. Правителство на страната също по този начин показва и уговорката си към развиването на ВЕИ, заяви електронното издание asahi.com.

Според проекта, от 2030 година делът на АЕЦ в енергийния баланс на Япония би трябвало да бъде 20-22%, а на възобновими източници - 22-24%. Експерти изясняват, че с цел да бъде изпълнена задачата, би трябвало да бъдат рестартирани 30 атомни енергоблока. В проекта към този момент не се преглежда нуждата от създаване на нови атомни електроцентрали, само че още веднъж удостовери включването в горивния цикъл на плутоний, извлечен от отработено нуклеарно гориво.

В проекта се отбелязва, че опитите на Япония за експорт на нуклеарни технологии напоследък има съществени проблеми. Въпреки това Страната на изгряващото слънце ще продължи да поддържа износа като основен детайл от тактиката за развиване на японската стопанска система.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР