Правителството на Швейцария наложи вето върху искане от Дания да

...
Правителството на Швейцария наложи вето върху искане от Дания да
Коментари Харесай

Швейцария забрани на Дания да изпрати бронетранспортьори за Украйна

Правителството на Швейцария наложи несъгласие върху искане от Дания да ѝ бъде разрешено да изпрати в Украйна създадени в Швейцария бронетранспортьори, като уточни за причина за това политиката си за неутралитет, по силата на която тя не доставя оръжия в зони на спор, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие от швейцарската телевизия " Ес Ар Еф ".

Държавният секретариат по икономическите въпроси (ДСИВ) на Швейцария е отхвърлил настояването на Дания да ѝ бъде разрешено да даде на Украйна към 20 бронирани машини на пехотата " Пираня III ", заяви малкия екран, базирайки се на удостоверение от самата организация. ДСИВ към този момент не е коментирал информацията.

Неутралната Швейцария изисква непознати страни, които закупят швейцарско оръжие, да желаят позволение преди да го реекспортират. През април тя наложи несъгласие върху реекспорта на създадени в Швейцария муниции за противовъздушни танкове, които Германия изпраща в Украйна. Тя също по този начин отхвърли искане от Полша за оръжия, с които да помогне на съседката си Украйна.

Швейцария приключи процедура от предишното и вкара наложените от Европейски Съюз наказания, които целят да санкционират Русия за нашествието в Украйна, която Москва разказва като специфична военна интервенция за разоръжаване и " денацификация " на прилежащата страна. Но неутралитетът на Швейцария е изправен пред най-сериозното си тестване от десетилетия на фона на продължаващия спор в страната по какъв начин да бъде приложена политиката, която не позволи Швейцария да взе участие в двете международни войни през 20-ти век.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР