Правителството на Република Северна Македония създаде специална работна група, която

...
Правителството на Република Северна Македония създаде специална работна група, която
Коментари Харесай

Идентификацията на жертвите от Струма ще отнеме поне 7 дни

Правителството на Република Северна Македония сътвори специфична работна група, която да провежда преместването на ранените и телата на починалите при тежката злополука на Автомагистрала " Струма " от София в Скопие.

В нея влизат представители на няколко институции. Външният министър Буяр Османи съобщи, че разпознаването на телата ще отнеме най-малко 7 дни.

В работната група влизат няколко министерства: на външните, вътрешните работи, на опазването на здравето и превоза. Очаква се македонската страна да поеме разноските и да провежда превозването на ранените и на тленните остатъци в Скопие и по родните места на жертвите.

Очаква се, също по този начин, българските управляващи да вземат ДНК пробите, които родственици на жертвите дават през последните няколко дни в Института за правосъдна медицина в Скопие. Все още не е известна на обществеността самоличността на първия водач на рейса, откакто към този момент се разбра, че
вторият е Кадри Мемеди.

Най-много жертви на автобусната злополука има от Община Студеничани, в която влизат селата Студеничани, Долно Количани и Морани. Шофьорът е от Долно Свиларе, а притежателите - от Рашче. Над 20 от жертвите са от община Студеничани.

В помощ на фамилиите на починалите локалните управляващи подаряват средства, роднините им бяха пропускани през границата с България без проби, чакат се и отговори на най-важния въпрос: каква е повода за нещастието.

Фирмата " Беса транс " продължава да не дава отговор на позвънявания. Нейни представители обявиха във Facebook, че не са превозвали гориво или пиротехнически произведения. Съселяни на притежателите настояват, че компанията е една от най-хубавите в страната.

Според някои, рейсът, който се възпламени на Автомагистрала " Струма ", е бил в изрядно техническо положение, като постоянно е бил проверяван и обслужван в сервизи на компанията в Република Северна Македония, само че и в Турция.

Трагедията раздруса страната. Лицензът на компанията беше лишен, а митническа инспекция сподели, че рейсът на " Беса транс " е минал границата с България, без това да бъде регистрирано в електронната митническа система.

Двама митничари бяха уволнени. Самият рейс се оказа без позволение за транспорт на пасажери.

Вижте още от директното включване на репортера ни Александър Марков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР