Правителството на Полша обмисля да отвори временна болница на националния

...
Правителството на Полша обмисля да отвори временна болница на националния
Коментари Харесай

Националният стадион във Варшава се превръща в полева болница

Правителството на Полша обмисля да отвори краткотрайна болница на националния стадион в столицата Варшава, оповестява организация „ Ройтерс “. Причината е скокът в броя на новозаразените с COVID-19.

„ В неделя министър-председателят подреди подготовката за първата краткотрайна болница, която да бъде ситуирана в националния стадион “, удостовери отговорникът за плана Михаил Дворчик. Той добави, че и други области работят по сходни планове.

Временното Коронавирус поделение ще се обитава в конферентните зали на стадиона във Варшава. То ще е може да приема 500 пациенти с ковид, само че потенциалът ще може да бъде повишен до 1000 пациенти при нужда.

Очаква се първите кревати да дойдат до края на седмицата.

В Полша бяха регистрирани върхове както в броя на позитивните проби за ковид, по този начин и в смъртните случаи. Това докара до дефицит на медицински личен състав, болнични кревати и съоръжение.

Според Дворчик държавното управление, обаче, не обмисля затваряне на гробищата и ограничението на пътуването из страната за идния празник на Вси Светии на 1 ноември. Тогава се чака милиони поляци да почетат паметта на умрелите си близки.

През миналата седмица в Полша бяха въведени червени зони с спомагателни ограничавания поради COVID-19. Там ще бъдат неразрешени събирания на повече от 10 души, а в магазините ще се позволяват до 5 души по едно и също време.

В цялата страна става наложително носенето на маски на публични места.

Кабинетът във Варшава разяснява, че се пробва да избегне цялостно затваряне, само че съгласно специалисти това може да е неизбежно, в случай че здравната рецесия се изостри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР