Правителството на Обединеното кралство все още не възнамерява да предложи

...
Правителството на Обединеното кралство все още не възнамерява да предложи
Коментари Харесай

Великобритания няма да удължи жилищните компенсации за украинци

Правителството на Обединеното кралство към момента не има намерение да предложи нови схеми за подкрепяне на украинските бежанци, съобщава The Guardian .

Скоро за имигранти от Украйна, които са останали в Обединеното кралство повече от шест месеца, държавната стратегия „ Къщи за украинци “ ще престане да работи.

Според изискванията на програмата държавното управление заплаща £350 на месец на притежателите на жилища, които са се съгласили да одобряват украинци. Правителството към момента няма желание да разшири програмата или да разгласи спомагателни ограничения за поддръжка на такива спонсори.

Около 20 хиляди украинци може да изгубят краткотрайно заслон до зимата



Според държавното управление към 84 000 души са във Англия по програмата „ Домове за украинци “, която работи от март. Около 15-21 хиляди украинци може да изгубят краткотрайния си заслон до зимата. Някои приемни фамилии и организации оповестиха, че се нуждаят от спомагателна поддръжка от държавното управление, в противоположен случай няма да могат да одобряват бежанци.

От 24 февруари повече от 100 000 украински мигранти са влезнали в Обединеното кралство. В страната има две стратегии за жители на Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР