Правителството на Обединеното кралство призова доставчиците на лекарства да натрупат

...
Правителството на Обединеното кралство призова доставчиците на лекарства да натрупат
Коментари Харесай

Великобритания трупа запаси от лекарства преди Брекзит

Правителството на Обединеното кралство прикани доставчиците на медикаменти да натрупат ресурси, с цел да се приготвят за възможни проблеми по границите, когато Англия приключи връзката си с Европейския съюз в края на годината.

В писмо, оповестено късно в понеделник, здравното министерство уточни по какъв начин компаниите могат да се приготвят за края на преходния интервал на Брекзит на 31 декември и въвеждането на нов митнически надзор, съобщи Нова телевизия. " Признаваме, че международните вериги за доставки са под забележителен напън, засилен от скорошни събития с COVID-19 ", написа основният търговски шеф на министерството Стив Олдфийлд.

Според него задачата е да се обезпечи наличност на склад на ресурси за шест седмици. Британците гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз на референдум през юни 2016 година и след години политически диспути в Лондон, страната публично завърши 47-годишното си участие на 31 януари. Но има съглашение с Брюксел за временен интервал до края на 2020 година, с цел да могат двете страни да договарят за нови търговски връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР