Полша не бива да изключва изпращането на войски в Украйна,

...
Полша не бива да изключва изпращането на войски в Украйна,
Коментари Харесай

Полша не изключва изпращането на войски в Украйна

Полша не трябва да изключва изпращането на войски в Украйна, сподели външният министър Радослав Шикорски, предава Ройтерс.

Шикорски не посочи каква роля ще играят полските войски.

Съюзниците на Украйна в НАТО дадоха обещание да доставят на Киев пари и оръжия толкоз дълго, колкото е належащо за отбиване на съветска инвазия. Държавите като цяло изключиха опцията да изпратят бойци в страната.

Запитан в изявление дали Полша е подготвена да изпрати войски в Украйна, Шикорски сподели: „ Не би трябвало да го изключваме. Трябва да оставим Владимир Путин да гадае за нашите планове “.

Интервюто е оповестено в полския Gazeta Wyborcza, италианския La Repubblica и испанския El Pais, предава БТВ.

Френският президент Еманюел Макрон заговори, че не трябва да се изключва изпращане на войски в Украйна. По време на конференция в Париж на 26 февруари той допусна, че една област, в която западните войски биха могли да оказват помощ, е образованието на украинци в Украйна.

Самият Шикорски по-рано сподели, че наличието на войски на НАТО в Украйна " не е немислимо ".

В понеделник Украйна разгласи, че е разрешила на френски военни инструктори да посетят украинските центрове за образование.

Русия завладя нови елементи в Украйна след последното огромно нахлуване през северната граница при Харков и несполучливото украинско контранастъпление през 2023 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР