Правителството на Малдивите оповести плановете си за създаването на „плаващ

...
Правителството на Малдивите оповести плановете си за създаването на „плаващ
Коментари Харесай

Създават плаващ град на Малдивите

Правителството на Малдивите оповести проектите си за основаването на „ плаващ град “ на 16 км от столицата Мале.

Той е част от битката на страната с повишение на морското ниво.

Проектиран от основаната в Холандия Dutch Docklands, планът Maldives Floating City ще съставлява цялост от острови, ситуирани в лагуна, с хиляди нискоетажни крайбрежни домове, оборудвани с кейове за лодки.

Хотели, заведения за хранене, бутици и яхтено пристанище ще го трансфорат в дестинация самичък по себе си, споделя Independent.

В изказване държавното управление го разказва като „ първия същински плаващ островен град в света – футуристичен пейзаж, който най-сетне е подготвен да стане действителност “.
View this post on Instagram
A post shared by ACIIID TREND LAB (@aciiid.online)

Строителството ще стартира през 2022 година, като градът ще бъде приключен на стадии през идващите пет години.

Това е обособен план от Hulhumalé - неестествен, повдигнат остров, плануван за водите североизточно от столицата, където пясък е изпомпван от морското дъно, с цел да се сътвори нова земна повърхнина.

В изображенията на Dutch Docklands дизайнът на Плаващия град канализира обичайна малдивска архитектура с цветни фасади на здания, обърнати към морето.

„ Този ​​проект не изисква никаква рекултивация на земята, затова има минимално влияние върху кораловите рифове “, сподели някогашният президент на Малдивите Мохамед Нашид, в този момент ръководител на Народното събрание в страната.

„ Нещо повече, великански нови рифове ще бъдат отгледани, с цел да работят като отбрана. Нашата акомодация към изменението на климата не би трябвало да унищожава природата, а да работи с нея. На Малдивите не можем да спрем вълните, само че можем да се издигнем с тях, " добавя той.

Метеоролозите и климатолозите предвиждат, че нацията от повече от 1000 коралови острова ще бъде значително необитаема до 2050 година вследствие на покачването на морското ниво.

Над 80 % от кораловите острови на Малдивите се намират на по-малко от един метър над морското ниво, което ги излага на риск да бъдат погълнати от непрекъснато надигащата се океанска повърхнина.

Морското ниво се покачва с към 3.2 мм всяка година, като темпът се форсира през последните години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР