Правителството на Македония се извини днес на Австрия за неволната

...
Правителството на Македония се извини днес на Австрия за неволната
Коментари Харесай

Македония се извини на Австрия за объркано знаме

Правителството на Македония се извини през днешния ден на Австрия за неволната неточност, поради която на тържественото посрещане на канцлера Себастиан Курц в Скопие бе издигнато знамето на Латвия, вместо австрийското, заяви македонската тв „ Сител “.

Причината е огромната аналогия в размерите и цветовете на знамената на двете страни, се показва в известието на държавното управление.

Двете флагове са доста сходни - червени с бяла линия по средата, която на австрийското знаме е малко по-широка.

Пропускът бил по виновност на службите за протокол в македонското държавно управление и във външното министерство.

Сгрешеното знаме бе видяно от австрийски публицисти, отразяващи визитата на Курц.

Австрийският канцлер прикани жителите на Македония да вземат участие в референдума, който би трябвало да отвори за страната пътя към НАТО.

„ За Македония решението на разногласието за името на страната стана подтик. Аз бих желал повече хора да вземат участие в този референдум, с цел да гласоподават „ за “, сподели Курц на взаимна конференция с премиера на Македония Зоран Заев.

„ Не аз съм този, който ще взима решения, само че защото съм другар на Македония, ние считаме, че би било добре, в случай че в референдума вземат участие допустимо повече жители, добави австрийският канцлер.

Визитата на австрийския канцлер значи, че Македония се е върнала на европейския път, съобщи от своя страна Заев и изрази очакване, че референдумът в Македония ще бъде сполучлив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР