Правителството на Израел одобри късно в събота списък с мерки

...
Правителството на Израел одобри късно в събота списък с мерки
Коментари Харесай

Израел отваря заведенията за ваксинираните срещу Covid

Правителството на Израел утвърди късно в събота лист с ограничения за облекчение на рестриктивните мерки в третата фаза на излизане от локдауна, въведен поради ковид. Страната съумя да имунизира с най-малко една доза над 70% от популацията си на възраст над 16 години.

Учениците от седми до десети клас в региони, където равнището на заразяване е задоволително ниско, ще се върнат в учебно заведение. Ограниченията позволяват до 20 деца и разрешават те да учат в не повече от две групи, което значи, че на процедура множеството възпитаници ще вървят на учебно заведение единствено два или три дни в седмицата.

Присъствените занятия в колежите и университетите ще продължат за имунизираните студенти, заяви вестник " Аарец ". Студенти, които не са имунизирани, ще продължат да се образоват онлайн.

Освен това израелците към този момент ще могат да летят назад до Израел, без да се постанова да минават за това през специфична комисия.

Ресторантите, кафенета и залите за събития ще могат да работят с някои ограничавания. Разрешава се наличието на най-много 20 души вътре и 50 души извън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР