Правителството на испанската провинция Каталуния планира да забрани пушенето в

...
Правителството на испанската провинция Каталуния планира да забрани пушенето в
Коментари Харесай

Забраняват пушенето в автомобили и на стадиони в Каталуния

Правителството на испанската провинция Каталуния възнамерява да забрани пушенето в частни коли, както и на спортни игрища и автобусни спирки, оповестява Евро Пулс. Новите правила могат да влязат в действие още идната година. Забраната ще се ползва освен за елементарните цигари, само че също и за електронните цигари и други средства за тютюнопушене.


Нововъведенията са подбудени от внезапното повишаване на броя на пушачите в испанската провинция Каталуния. От 1990 до 2017 година техният брой беше намалял на 24%, само че през миналата година той се повиши на 25,6%.

Затягането на разпоредбите за тютюнопушене се ползва и в други райони на Европа. Законодателството на Европейски Съюз дава независимост на националните управляващи да преценяват къде и по какъв начин да лимитират пуженето.

Според изследване на Асоциацията на европейските лиги за битка с рака през последните три години законодателството за битка с тютюнопушенето е затегнато във всички страни от Европейски Съюз. Най-често става дума за възбрана на тютюнопушенето на публични места, както и за въвеждане на нови акцизи върху тютюневите произведения, с цел да станат по-малко налични.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР