Правителството на Индия забрани със закон на своите граждани да

...
Правителството на Индия забрани със закон на своите граждани да
Коментари Харесай

Забраниха със закон да доближавате най-опасното племе на света

Правителството на Индия забрани със закон на своите жители да приближават до острова на най-опасното племе в света. То населява остров Северен Сентинел в Индийския океан и нападна всеки, който се пробва да приближи до изолираното му парче земя.

Обитателите на острова са настроени враждебно към целия свят. Островът е разгласен за един от най-трудно наличните. Същевременно той е включен в класацията на най-опасните места на планетата.

От през днешния ден жителите на Индия нямат право да посещават Северен Сентинел. Освен това им е неразрешено даже да се пробват да осъществят контакт с хората, които живеят там.

Така от през днешния ден пребиваването в 5-километровата зона към острова става нелегално, а всеки, който престъпи възбраната, предстои на наказване по силата на закона.

Местните хора се назовават сентинелци. Те са известни с любовта си към насилието под всякаква форма. Категорично отхвърлят да поддържат връзка с каквито и да било външни лица и действително никой досега не се е върнал жив от острова, с цел да опише какво има на него. Единствената информация, което имаме, че е остров Северен Сентинел е затрупан покрит съвсем напълно от гори – това е.

Последният смъртен случай е от 2006-та година. Двама риболовци инцидентно попадат на брега на острова, изхвърлени от стихия. Те са нападнати и убити.

Всеки път, когато хеликоптери от индийската брегова защита летят над него, локалните не се интересуват дали това е разследваща задача или филантропична помощ под формата на храна. Те обстрелват летящите обекти с камъни и стрели.

Никой не знае какъв брой са жителите на смъртоносния остров. Бройката може да варира сред 50 и 400 души. Племето населява острова от най-малко 60 000 години, най-малко по думите на антрополозите. И до момента в който те са уверени, че племенната група ще населява родното си място още най-малко толкоз време, то група, която пази племенните права е уверена, че сентинелците са в заплаха от изгубване.

Survival International разгласи племето за най-уязвимата група на планетата. Причината е, че жителите му нямат построен имунитет към общи болести, присъщи за останалата част от човечеството. Дори грипът може да се окаже гибелен за тях.

Една от аргументите за издаването на закона е точно опазването на здравето на племето. Рибарите и смелчаците, които се приближават до остров Северен Сентинел, рискуват да му предадат бактерии, които да го унищожат. Бумът на туристите в прилежащите Андамански и Никобарски острови също може да спомогнат за това.

Антрополозите напомнят, че племената, които са населявали Андаманските острови, са унищожени точно от заболявания, когато англичаните носят, когато колонизират региона през 1800 година

Това значи, че единственият метод сантинелците да оцелеят, е като бъдат предпазени от външни лица. Не, че те не се оправят добре и сами с тази задача.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР