Правителството на Германия призова гражданите на страната да свалят ново

...
Правителството на Германия призова гражданите на страната да свалят ново
Коментари Харесай

Германия зове гражданите да свалят приложение за коронавируса

Правителството на Германия прикани жителите на страната да смъкват ново приложение, което предизвестява за ковид. Берлин го дефинира като най-хубавия инструмент досега за прекъсване разпространяването на болестта , написа " Гардиън ".

Пускането на Corona Warn App беше изправено пред трудности, в това число и различия по отношение на поверителността на персоналните данни и функционалността му. То ще е допълнение към системата за следене, която работи в страната от февруари. Приложението ще уведомява потребителите дали и какъв брой дълготрайно са били в контакт на разстояние 2 метра или по-малко от някой , който е с позитивна проба за ковид.

Информацията за контактите няма да бъде съхранявана централно, както е планувано, а единствено на мобилните телефони. Приложението се основава на създадена от Apple и Гугъл технология за отбрана на персоналните данни . Потребителите са уверени, че персоналните им данни няма да бъдат наранени и че приложението няма да изтощава батерията на телефона.

Използването на приложението, което коства 20 милиона евро за създаването му, е непринудено, само че вирусолози оповестиха, че 60% от германците би трябвало да го смъкват, с цел да е ефикасно.

Приложението беше показано в Берлин тази заран. Към обяд е свалено повече от 1 милион пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР