Правителството на Албания прие законопроект за начина, по който може

...
Правителството на Албания прие законопроект за начина, по който може
Коментари Харесай

Албанското гражданство ще може да се купува

Правителството на Албания одобри законопроект за метода, по който може да се придобие албанско поданство , осведоми МИА.

Заместник-министърът на вътрешните работи Ровена Вода изясни, че са добавени две точки, които уголемяват опциите за придобиване на поданство.

Единият метод е обвързван с произхода и месторождение на територията на Албания . Под генезис се подразбира нуждата претендентът за поданство да показа доказателства за съществуването на фамилна връзка до трета степен по директна линия.

Децата, родени отвън Албания, чиито родители имат албанско поданство, го получават автоматизирано. Деца, на които и двамата родители са жители на Албания, ще могат да получат по-лесно албанско поданство.

Новият закон ще даде опция на задграничните вложители също да получат албанско поданство . Сумата на нужната инвестиция към момента не е конкретизирана, само че щ е бъде висока , разяснява Вода.-->

Заместник-министърът прецизира, че това се прави от стопански съображения , а не за прикриване на противозаконни действия на тези, които са получили албански паспорт.

Тя съобщи, че институциите ще бъдат извънредно деликатни. Ще бъде упражняван надзор над вложенията и ще бъдат предпазени всички условия, с цел да няма подозрения за пране на пари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР